Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Správa železnic chystá rekonstrukci trati Cheb - Sokolov

Správa železnic (SŽ) chystá rekonstrukci trati mezi Chebem a Sokolovem. Modernizaci páteřní trati číslo 140 Karlovarským krajem už schválila Centrální komise ministerstva dopravy. V současné době SŽ vyhlásila veřejné zakázky na zpracování dokumentací pro územní rozhodnutí a další potřebné věci.

Podle mluvčí SŽ Nely Friebové byla rekonstrukce rozdělena do tří samostatných investičních akcí. Všechny tři stavby na sebe úzce navazují, jejich součástí je rekonstrukce mezistaničních úseků Sokolov - Kynšperk nad Ohří, Kynšperk nad Ohří - Tršnice a Tršnice - Cheb a také stanic Kynšperk nad Ohří a Tršnice. Samotná stavba se pak předpokládá v letech 2024 až 2029.

Rekonstrukce má zahrnovat mimo jiné výměnu železničního spodku a svršku, rekonstrukci mostů, trakčního vedení a zabezpečovacího zařízení. Současně se na celém úseku připraví plnohodnotný evropský vlakový zabezpečovač ETCS.

Úpravy stanice Tršnice pak umožní odstavení a předjíždění nákladních vlaků o délce 740 metrů před uzlem Cheb.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, železnice, stavby, Karlovarský, rekonstrukce, Cheb, Sokolov, Správa železniční dopravní cesty, Karlovarský kraj, Kynšperk nad Ohří, Tršnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic chystá rekonstrukci trati Cheb - Sokolov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.