Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rychlost ve Stráži nad Ohří překročilo za tři týdny patnáct stovek řidičů

Polovina z neukázněných řidičů už zaplatila i pokutu. Nejrychleji jelo auto 100 kilometrů za hodinu. Řidič zůstane bez sankce, jednalo se totiž o vůz Integrovaného záchranného systému, který jel k zásahu.

Patnáct set neukázněných řidičů již zaznamenaly radary v obci Stráž nad Ohří. Velmi složitá a nebezpečná situace se ale po instalaci úsekového měření lehce zklidnila. I přesto je ale počet neukázněných řidičů velmi vysoký. „Měření je tady prováděno několik týdnů a počet řidičů je stále vysoký. Sankce jsou nastaveny velmi striktně, neboť se opravdu jedná o velmi nebezpečný úsek navíc na mezinárodní komunikaci,“ vysvětluje Ladislav Jiskra, vedoucí dopravně správního odboru Městského úřadu Ostrov.

Řidič jedoucí obcí Stráž nad Ohří rychle si nezaslouží žádné slitování. V obci jsou čtyři autobusové zastávky bez ostrůvku, přímo na mezinárodní silnici ústí pěší zóny a chybí i chodníky. „Víme, že tachometry v automobilech proměřují, máme radary nastaveny na 55 kilometrů v hodině, od kterých odečteme tři kilometry toleranci. Jedná se ale o úsekové měření, tedy průměrnou rychlost, kterou řidič obec projede,“ pokračuje dále vedoucí odboru.

Sankce jsou vyměřovány od pěti do patnácti set korun, podle výše překročení rychlosti. Rekord v měřeném úseku mají záchranáři, kteří ho projeli stokilometrovou rychlostí. „Jeli k zásahu, takže samozřejmě zůstanou bez sankce,“ dodal Ladislav Jiskra.

Vyhodnocování záznamů měření ve Stráži nad Ohří, ověřování vozidel a udělování sankcí se na ostrovské radnici věnují čtyři pracovníci. Ti již zaznamenali zhruba sedm set uhrazených pokut. Vzhledem k tomu, že se pokuty zasílají majitelům vozidel a jedná se o takzvanou odpovědnost za provoz vozidla, nejsou po uhrazení pokuty nikomu načítány trestné body, neboť se nezjišťuje, kdo vůz v dané chvíli řídil.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, bezpečnost, pokuty, sankce, KArlovarský kraj, Ostrov, Stráž nad Ohří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlost ve Stráži nad Ohří překročilo za tři týdny patnáct stovek řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.