Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V karlovarské MHD se letos nebude zdražovat jízdné

Prudký nárůst cen energií i úbytek cestujících. Karlovarský dopravní podnik se vypořádává podobně jako další městští či krajští dopravci s výpadkem příjmů. Přesto se akciová společnost, jejímž jediným akcionářem je město Karlovy Vary, nechystá letos zdražovat jízdné.

České Budějovice nebo Praha. To jsou města, která nedávno přistoupila ke zdražení jízdenek. Zdražení jízdného v Dopravním podniku Karlovy Vary (DPKV) ale není podle karlovarského náměstka primátorky Tomáše Trtka (ANO) nutné, protože dopravce je v dobré ekonomické kondici. 

Dopravní podnik má samozřejmě výpadky příjmů, stejně jako většina dopravců a provozovatelů služeb. Dobré manažerské řízení podniku a finanční výpomoc města ale stále udržuje náš dopravní podnik v dobré kondici. Ten tak může nabízet i nadále kompletní servis svým cestujícím za nezvýšené ceny,“ sdělil primátorčin náměstek.

Lanovka vyjede v únoru

Dopravní podnik provozuje mimo autobusů městské hromadné dopravy i obě lanové dráhy. „Ta na Dianu byla v letošním roce velmi vytížená i během vánočních svátků. Lidé se s ní mohou opět svést od 5. února 2022. Do té doby na lanovce probíhá každoroční údržba tratě, vagonů nebo např. vyhlídkové věže,“ uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva DPKV pověřený řízením společnosti.

Lanová dráha Imperial je naopak v provozu a jezdí denně už od 7:45 do 19:04. „Z pohledu ekonomiky provozu této lanové dráhy máme trošku problém s jejím větším vytížením, na kterém budeme muset v příštích letech pracovat. Cestující v Karlových Varech totiž nejsou naučeni přestupovat a využívat nabídky ideálního spojení. A to právě v mnoha případech spojení autobusu a následného přestupu na lanovku od Imperiálu nabízí,“ dodal předseda představenstva DPKV Jiří Vaněček s tím, že tato lanová dráha bude muset být v budoucnu více začleněna do celého systému městské hromadné dopravy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky MHD, jízdné, Karlovy Vary, Energie, městská hromadná doprava, dopravní společnost, České Budějovice, ANO 2011, Praha, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karlovarské MHD se letos nebude zdražovat jízdné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.