Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovy Vary zavedou úsekové měření rychlosti na I/6 nad městem

Karlovy Vary zavedou úsekové měření rychlosti na nebezpečném úseku I/6 nad městem. Cílem je omezit překračování rychlosti v místě častých a velmi vážných dopravních nehod. Kvůli vymáhání pokut za překročení rychlosti musí karlovarský magistrát rozšířit počet pracovníků. Toho chtějí využít i další obce v okolí a požádaly město Karlovy Vary o spolupráci při měření rychlosti na jejich území, řekl náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

"V souvislosti s tím, že město Karlovy Vary bude obhospodařovat úsekové měření mezi výjezdem z Karlových Varů až po odbočku na letiště nás oslovily i obce, které spadají do naší rozšířené působnosti, protože my máme odbor, který může vybírat pokuty za překročení rychlosti. Až rozběhneme systém detekce a vyhodnocování přestupků, tak podle kapacity navážeme na jednání s obcemi," uvedl Trtek.

Úsekové měření, na rozdíl od okamžitého měření rychlosti, počítá průměrnou rychlost vozidla v daném úseku silnice. Podobný systém využívalo Ředitelství silnic a dálnic například při opravách dálnice D1, ale hojně se využívá i v jiných městech.

Karlovarský magistrát počítá s tím, že po ostrém spuštění provozu výrazně přibude přestupků, které bude třeba řešit. V první fázi tak chce přijmout pět úředníků, kteří se po proškolení začnou přestupky zabývat. Podle počtu přestupků a v případě dohody s okolními obcemi pak bude město případně ještě personální obsazení odboru navyšovat.

Úsek v takzvaných serpentinách na silnici I/6 nad Karlovými Vary se opakovaně stává místem dopravních nehod. Zejména za nepříznivého počasí, za deště, na sněhu nebo při náledí se zde stávají nehody, a to i tragické. Ředitelství silnic a dálnic proto loni začalo nebezpečný úsek upravovat, omezila se zde rychlost a na vozovce přibyla speciální vrstva, která omezuje riziko smyku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Jihlava

Štítky ČR, správa, automobilová, Karlovy Vary, ANO 2011, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zavedou úsekové měření rychlosti na I/6 nad městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.