Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Každý rok kraj zaplatí zhruba 1,5 milionu korun za poničené značky na silnicích druhých a třetích tříd

Škody většinou vznikají při drobných dopravních nehodách způsobených většinou nepozorností řidiče. Jedná se u různě vyvrácené, polámané a zohýbané značky, patníky nebo poškozená svodidla. Podle Jana Bureše (ODS) radního Karlovarského kraje pro dopravu se ale většinou nepodaří zjistit pachatele této škody.

„Každý rok evidujeme škodu za zhruba jeden a půl milionu korun. Zajímavostí je, že se nám pachatele této škody podaří vypátrat pouze v minimu případů. Ty jsou vyčísleny na zhruba pět procent ze všech škodních událostí,“ vysvětluje Jan Bureš.

A pět procent je i částka, kterou pachatelé za škody na dopravním značení silníc druhých a třetích tříd většinou uhradí. To je způsobené hlavně tím, že se většinou jedná o drobné nehody, kdy například automobil sjezde z krajnice a trefí patník značku nebo svodidlo. A protože je většinou po tomto střetu vozidlo pojízdné, nedojde k nahlášení nehody ani škody.

„Jsme ale samozřejmě proti těmto věcem pojištěni a proto se dá říci, že každý rok zaplatí 95 procent zjištěných škod právě pojišťovna. Pachatele totiž většinou není nikdo schopen dohledat,“ dodal radní pro dopravu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzeňská drbna

Štítky nehody, poškození, značky, pojišťovna, Karlovarský kraj, pachatel, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý rok kraj zaplatí zhruba 1,5 milionu korun za poničené značky na silnicích druhých a třetích tříd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.