Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dnes odpoledne byl otevřen silniční obchvat Mariánských Lázní

Karlovarský kraj završil jednu z největších investičních akcí v oblasti dopravy - výstavbu silničního obchvatu Mariánských Lázní. Dnes otevřený obchvat by měl přinést výrazné zklidnění dopravy nejen v samotném lázeňském městě, ale i v obci Velká Hleďsebe.

„Celkové stavební náklady projektu činí cca 266,7 milionu korun, z toho je předpokládaná výše dotace z IROP cca 135,5 milionu korun, příspěvek ze státního rozpočtu činí cca 8 milionů korun. Zbývající náklady ve výši cca 123,2 milionu korun budou kryty schváleným úvěrem a následně hrazeny z rozpočtu Karlovarského kraje,“ shrnula náklady na stavbu Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.         

Stavbu řídila Krajská správa a údržba silnic. Ta vše koordinovala s Ředitelstvím silnic a dálnic, které stavělo obchvat obcí Trstěnice a Drmoul, na který je zmiňovaný obchvat Mariánských Lázní napojen. Rozsáhlou akci komplikovaly i církevní restituce a zábory soukromých pozemků. V místě obchvatu navíc v roce 2019 vykolejil vlak a došlo k poškození již zhotovených konstrukcí.

„Dokončení stavby obchvatu přinese obrovskou úlevu pro provoz v Mariánských Lázních, které zatěžovala tranzitní doprava. Ve městě i jeho okolí se bude jezdit mnohem bezpečněji a plynuleji. Je třeba poděkovat stavebníkům, kteří dokázali přes všechny komplikace dodržet termín. Přeji všem řidičům, aby se jim po novém obchvatu jezdilo komfortně a zvládli to bez nehod,“ uvedl první náměstek hejtmana Jan Bureš (ODS), který zároveň poděkoval svému předchůdci Martinu Hurajčíkovi (ANO).                               

Obchvat se povedlo zprovoznit 32 měsíců od zahájení prací. Dnes odpoledne ho stavebníci otevřeli pro běžnou dopravu.

„S úplným dokončením a předáním stavby včetně úprav zeleně v okolí počítáme v srpnu příštího roku,“ dodal ředitel Krajské správy a údržby silnic Jan Lichtneger.                           

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, obcvat, silnice, Mariánské Lázně, SÚS KK, Karlovarský kraj, Velká Hleďsebe, Jana Pavlíková, Ředitelství silnic a dálnic, Církevní restituce, Jan Bureš, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes odpoledne byl otevřen silniční obchvat Mariánských Lázní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.