Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přestavba nebezpečné křižovatky na Staré Ovčárně v Sokolově začne ještě letos

Náklady na stavbu okružní křižovatky zvané ONO jsou necelých 29 milionů korun, což byla nejnižší nabídka v nedávné veřejné soutěži. Kraj a město Sokolov jako společní zadavatelé přitom předpokládali částku o zhruba tři miliony nižší.

„Celkem se přihlásilo pět účastníků a nejnižší nabídka byla 28,7 milionu korun. My jsme odhadovali, že se na této částce budeme podílet zhruba devíti miliony, ale nyní musíme částku navýšit na zhruba jedenáct,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO), která musí požádat zastupitele o navýšení přislíbené částky. Tu město utratí až v příštím roce, kdy se budou dělat práce, které má hradit Sokolov.

„Jedná o navýšení předpokládané a nyní už i vysoutěžené částky o 1,4 milionu korun a zhruba 700 tisíc koruna na přeložky sítí, které musíme také uhradit my,“ doplnila starostka s tím, že ale rekonstrukce nebezpečné křižovatky byla dlouho plánovaná a je dobře, že se konečně začne s její přestavbou.

Podíl kraje bude podle náměstka hejtmana Martina Hurajčíka (ANO) hrazen prioritně ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Celková dobra přestavby je odhadována na jeden rok a některé stavební práce by měly začít ještě letos.  Křižovatka ale nebude během rekonstrukce uzavřená a bude zde po celou dobu stavebních prací zachován provoz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky křižovatka ONO, okružní křižovatka, investice, zadavatel, Sokolov, Karlovarský kraj, rekonstrukce, Renata Oulehlová, ANO 2011, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba nebezpečné křižovatky na Staré Ovčárně v Sokolově začne ještě letos  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.