Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Karlovarském kraji se chystají obnovit regionální vlakové spoje

V Karlovarském kraji se od 15. května obnoví provoz vlaků v původním rozsahu. Výjimkou budou přeshraniční spoje na tratích v úseku Potůčky - Johanngeorgenstadt, Plesná - Zwickau, Aš - Hof a Cheb - Marktredwitz. V tiskové zprávě to dnes uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

"Vzhledem k postupnému uvolňování opatření a vyšší potřebě cestování ať již za prací, do školy, k lékaři nebo kamkoliv je potřeba, jsme se rozhodli obnovit provoz většiny regionálních vlakových spojů v Karlovarském kraji, kromě přeshraničních spojení," řekl Martin Hurajčík. "Důležitá zůstává bezpečnost a ochrana před nákazou nejen cestujících, ale i pracovníků na železnici," dodal.

K běžnému provozu se v kraji vrací i městská hromadná doprava. Od minulého týdne jezdí podle standardního jízdního řádu například autobusy v Chebu nebo v Sokolově. Obnovil se také běžný provoz autobusů v Karlových Varech s výjimkou školních spojů.

Na příměstských linkách prázdninový provoz zůstává. V dopravních prostředcích ale stále platí přísná hygienická opatření, povinné je zakrytí dýchacích cest a udržování odstupu od ostatních cestujících.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, železnice, koronavirus, Karlovarský, České dráhy, Karlovarský kraj, Martin Hurajčík, Cheb, ANO 2011, Zwickau, Hof, Marktredwitz, Johanngeorgenstadt, , Plesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se chystají obnovit regionální vlakové spoje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.