Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Cizinec se u soudu zpovídá z týrání manželky a znásilnění její dcery

Z psychického a fyzického týrání manželky a ze znásilnění její nezletilé dcery se začal ve čtvrtek u Krajského soudu v Plzni zpovídat osmatřicetiletý cizinec. Muž pocházející z Ukrajiny přiznal, že s manželkou měli neshody a že ji občas udeřil, rozhodně ale popřel, že by zneužil její dceru. Toto obvinění je podle něj výmysl manželky, která mu prý vyhrožovala, že ho nechá zavřít. Státní zástupce pro něj v obžalobě navrhuje devět let vězení.

Obžaloba říká, že cizinec ženu týral delší dobu. Žalované skutky se staly loni v Aši na Chebsku. Ženě podle spisu manžel vulgárně nadával, fackoval ji, bil ji pěstmi a dával jí nůž na krk a vyhrožoval jí zabitím, po posledním útoku žena vyhledala lékařské ošetření, uvádí obžaloba. Současně měl podle státního zástupce v přesně nezjištěném počtu případů pohlavní styk s dvanáctiletou manželčinou dcerou, když zneužil mimo jiné toho, že jako dítě byla zvyklá ho poslouchat. Manželka po obžalovaném požaduje odškodnění 200 000 korun a dcera půl milionu.

Cizinec ale popsal věci jinak

 Ženu si vzal v roce 2021 a všech jejích sedm dětí bral jako své vlastní, uvedl. Tvrdil, že na Ukrajině žili normálně, oba chodili do práce a vychovávali ženiny děti. Pak jim ale v roce 2021 vyhořel dům, a protože by si na nové bydlení doma nevydělali, odešel v lednu 2022 pracovat do Čech. Pak začala na Ukrajině válka a muž z obavy o rodinu vzal ženu a děti do Čech. Chování manželky se ale podle něj brzo změnilo. Nechodila do práce, přestala se starat o domácnost a o děti a začala s kamarádkou hodně pít alkohol a užívat drogy, řekl u soudu. Když chtěl, aby s tím přestala a šla do práce, údajně to odmítla. „Říkala, že na Ukrajině pracovat musela, protože jsme neměli peníze, ale tady že pracovat nemusí, protože dostává dost peněz z příspěvků na děti," prohlásil u soudu muž. Rodina podle něj měla status uprchlíků a první měsíc dostala žena na děti asi 40 000 korun, pak to bylo kolem 30 000 Kč.

Muž byl už v minulosti odouzen za krádež a rvačku

Z ženina pití a užívání drog podle obžalovaného pramenily i jejich spory. Přiznal, že manželku opakované udeřil, například když zjistil, že popíjí víno i se svými dvěma malými dcerami, nebo když mu řekla, že má ráda jen svého nejstaršího syna a že ostatní děti porodila proto, aby na ně dostávala přídavky. „Když to řekla poprvé, dal jsem jí tři nebo čtyři facky, protože jsem nechápal, jak něco takového může o dětech říct. I když nebyly z mé krve, bral jsem je všechny jako vlastní a měl jsem je všechny stejně rád," uvedl muž, který byl na Ukrajině podle svých slov třikrát odsouzen za krádež a za rvačku. Řekl také, že jednu z ženiných dcer údajně někdo znásilnil. Jemu to ale manželka řekla až za dva měsíce a nechtěla to hlásit na policii ze strachu, že přijde o děti a o dávky.

Neshody podle něj vyvrcholily loni v listopadu, kdy žena i s dětmi odešla ke kamarádce a muže později kontaktovala policie kvůli obvinění, která vznesla jeho manželka. K soudu ho vozí eskorta z vazby.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky soud, týrání žena, domácí násilí, zneužití, pohlavní zneužití, Krajský soud v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se u soudu zpovídá z týrání manželky a znásilnění její dcery  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.