Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Stydíme se za naše nádraží, stěžují si železničářům v Sokolově

Pohár trpělivosti přetekl lidem v Sokolově kvůli situaci na místním nádraží. Nevábný prostor podpořený přítomností podivných individuí s alkoholickými nápoji začal navíc vadit i politikům, kteří si na radnici pozvali zástupce Správy železnic, aby si jim postěžovali.

Na kávu a čaj pozval experty ze státní organizace šéf sokolovského městského úřadu. Důvodem schůze byl fakt, že se železniční stanicí v západočeském městě to jde podle místních od desíti k pěti. Politici se proto zajímají, zda by nenašli železničáři nějaké peníze na modernizaci či nepřipravili potřebné změny.

„Denně tudy projde velké množství lidí a nemyslím si, že současný stav poskytuje ať už občanům, nebo návštěvníkům města, příliš reprezentativní obrázek o Sokolově," popsal sokolovský starosta a bývalý policista Petr Kubis (ANO).

Terčem kritiky je zejména bezpečnostní agentura, jež podle radnice nepracuje, jak má. Existuje například prodleva mezi uzavřením nádraží a nástupem sekurťáci. Správa železnic, která nyní vypsala tendr na nového dodavatel služby, se proto bude snažit vybrat firmu i na základě těchto kritérií.

Paradoxem je, že k záběrům z tamějších bezpečnostních kamer nemá přístup městská policie, a to i přesto, že na místě se pravidelně shlukují různí potížisté. „Připravujeme také nový systém úklidu přednádražních prostor, protože i to je vizitkou našeho města. V minulosti si naši občané na nepořádek kolem nádraží opakovaně stěžovali a já jim musím dát za pravdu," dodal starosta Kubis s tím, že dojde k posílení přítomnosti státní i městské policie. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Marihuana, Cheb, Prodej, Policie, Drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stydíme se za naše nádraží, stěžují si železničářům v Sokolově  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.