Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O práci v sokolovské „Čtyřce“ je obrovský zájem, o zhruba padesát míst se hlásí dvě stě uchazečů

Nové pobytové zařízení „Čtyřka“ v Sokolově je těsně před dokončením. Do konce příštího týdne má projít kolaudací a v lednu se má do objektu nastěhovat první obyvatel. Zájem o práci v moderním komplexu je tak velký, že si budoucí zaměstnavatel může vybírat.

„Jsme opravdu velmi mile překvapeni. Udělali jsme výzvu a zareagovalo nám obrovské množství lidí. V těchto dnech probíhají pohovory se zdravotními sestřičkami a v příštím týdnu pozveme na pohovory ošetřovatele,“ vysvětluje starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Vedení města už vybralo i nového ředitele zařízení, který nastoupí do pracovního poměru 1. července. Areál je připraven na kolaudaci, která proběhne ve dvou etapách, Nejprve budou zkolaudovány dopravní stavby a následně budova.

„Stavba Čtyřky byla rozdělena na čtyři etapy. A to konkrétně na samotnou stavbu, mobiliář, gastro, vybavení a prádelnu. Předpokládáme, že do konce června budeme mít vše kompletně hotovo a připraveno,“ doplňuje starostka.

Následovat bude registrace zařízení a další zákonné povinnosti, které je třeba učinit před samotným otevřením objektu. Ten bude seniorům sloužit od ledna příštího roku. O zkušebním provozu celé budovy se vzhledem k jejímu specifickému účelu neuvažuje. Příjem obyvatel pobytového zařízení ale bude probíhat postupně, tak aby se postupně rozbíhal provoz celého komplexu.

„Předpokládáme ale, že například kuchyň začne vařit někdy v listopadu, neboť začne zásobovat jídlem pečovatelskou službu. Tím bychom měli mít kuchyň vyzkoušenou a připravenou do standardního procesu,“ dodal místostarosta města Jan Picka (nez.).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky pobytové zařízení, Čtyřka, Sokolov, zaměstnanost, Karlovarský kraj, kolaudace, Renata Oulehlová, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O práci v sokolovské „Čtyřce“ je obrovský zájem, o zhruba padesát míst se hlásí dvě stě uchazečů  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.