Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Bývalý hejtman opět oblékl uniformu a šéfuje městským strážníkům

Čtyři roky strávil Petr Kubis (ANO) v politice, kde nejprve jako náměstek hejtmanky, a poté i jako hejtman, vedl Karlovarský kraj. Svůj post v politice neobhájil, proto se vrátil zpět do čela Městské policie Sokolov. I nadále ale působí v krajském zastupitelstvu.

„Chtěl by za pomoci svých kolegů i vedení města navázat na vše dobré, co se nám už v minulosti podařilo. Plánuji zkvalitňovat úspěšné projekty a vrátit se k podstatě projektu Bezpečné město,“ uvedl staronový velitel Městské policie Sokolov.

Ten u městské policie začínal v roce 2008, kam přešel od Policie ČR. Na začátku působilo v Sokolově šest strážníků. Nyní je jejich počet čtyřikrát větší, a k tomu pod její hlavičkou působí dalších třináct zaměstnanců zajišťujících službu Senior expres nebo útulek pro psy.

„Městská policie se postupně měnila a přebírala řadu úkolů. Kromě toho základního, tedy dohlížení na pořádek a bezpečnost ve městě, to bylo postupné rozjíždění řady projektů, z nichž některé dosud u nás neměly obdoby. Ať již to byl vznik Senior expresu nebo zapojení lidí z vyloučených lokalit jako asistentů prevence kriminality. Městská policie se tak postupně rozrostla rovněž o velké centrum prevence kriminality i útulek pro psy ve Vránově. Rozběhl se i projekt Bezpečné město, zavedeno bylo tísňové tlačítko pro seniory.  Výrazně se zvýšil finanční příspěvek města na chod této organizace,“ vzpomíná Petr Kubis.

Zájem o práci u městské policie v Sokolově vzrostl a tomu odpovídá i aktuálně téměř na sto procent naplněný stav. Novinkou ve službách městské policie by mohla být pozice psovoda.

„Chceme obyvatele jednotlivých částí města naučit, že mají takříkajíc své strážníky, které potkají na ulici a nejenom v autě. A chceme, aby tito strážníci měli důvěru lidí, byli respektováni a samozřejmě také nápomocni, řešit problémy obyvatel jednotlivých částí města,“ dodal Petr Kubis.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MÚ Sokolov

Štítky městská policie, Sokolov, Petr Kubis, hejtman, obecní policie, projekt, ANO 2011, Karlovarský kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý hejtman opět oblékl uniformu a šéfuje městským strážníkům  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.