Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Bývalý starosta a nynější místostarosta Sokolova odchází z vedení města

Karel Jakobec (ODS) opustí na začátku nového roku křeslo místostarosty hornického města. Důvodem je jeho zvolení uvolněným zastupitelem na Karlovarském kraji, což je funkce, kterou si chce ponechat a vykonávat ji na sto procent.

„Mluvil jsem o tom, že pokud uspěji v krajských volbách, odejdu. Na kraji mám funkci uvolněného zastupitele, což je prakticky plné zaměstnání a tak nebudu sedět na dvou židlích. A pokud se na to podívám objektivně tak té práce je tolik, že by se nedala dělat stoprocentně,“ sdělil Karel Jakobec.

O jeho nástupci budou rozhodovat zastupitelé na svém prvním zasedání v roce 2021. Dá se ale předpokládat, že do křesla místostarosty usedne druhý na kandidátce Hnutí pro město Sokolov Ladislav Sedláček.

„Není to jisté, ale je velmi pravděpodobné, že navrhneme právě Ladislava Sedláčka,“ doplnil Karel Jakobec s tím, že město v nadcházejícím roce nečeká jednoduché období a práce bude opravdu hodně.

Karel Jakobec byl už v minulém volebním období krajským radním pro oblast životního prostředí. Ta mu zůstala i nyní, kdy v krajských volbách uspěl jako lídr společné kandidátky ODS a KDU-ČSL. V minulosti byl Karel Jakobec nejen krajským a městským zastupitelem, ale také starostou a místostarostou Sokolova.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Čmoková

Štítky politika, odstoupení, místostarosta, Sokolov, Karlovarský kraj, Karel Jakobec, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý starosta a nynější místostarosta Sokolova odchází z vedení města  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.