Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ostrov dokončil obnovu vybraných historických hrobů na městském hřbitově

Obnova jedenácti historických hrobů na městském hřbitově v Ostrově na Karlovarsku je hotová. Město nechalo opravit například hrobku bývalého starosty nebo osobností, které se zasloužily o rozvoj města. Oficiální představení zrekonstruovaných hrobů se připravuje na tradiční Michaelskou pouť, která se bude konat 25. září.

„Hroby byly očištěny, znova sesazeny, obnovily se nápisy. Součástí projektu je i brožura, která se věnuje nejenom těmto osobnostem, ale i celému hřbitovu a hřbitovnímu kostelu svatého Jakuba, který je nejstarší stavební památkou v Ostrově," uvedl místostarosta Marek Poledníček (Ostrováci.cz).

Rekonstrukce historických hrobů stála 370 tisíc korun. Město na ni dostalo 135 tisíc korun dotaci z Česko-německého fondu budoucnosti, zbytek dalo ze svého rozpočtu. Opravy se týkaly například rodinných hrobek bývalých starostů Eduarda Wolfa, Johanna Dotzauera a Josefa Miebese nebo městského historika Wenzla Sommera. Obnovil se také Památník zemřelým obyvatelům ostrovské farnosti.

Radnice zároveň doplnila městský hřbitov o jednu ze 12 informačních tabulí rozmístěných po městě. Takzvané totemy nabídnou výklad o vybraném turistickém místě ve třech jazycích, fotografie a QR kód, pomocí kterého si turisté mohou pustit mobilního audioprůvodce. Další totemy jsou umístěné například u zámku, klášterního areálu, kulturního domu nebo u Rudé věži smrti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky správa, stavby, historie, pohřebnictví, Ostrov, hřbitov, Karlovarský kraj, Marek Poledníček, Česko-německý fond budoucnosti, Eduard Wolf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov dokončil obnovu vybraných historických hrobů na městském hřbitově  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.