Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Moderní správní budova městského koupaliště nabídne saunový svět a wellness

V Ostrově plánují poslední etapu revitalizace městské plovárny. Po loňské kompletní rekonstrukci dětského bazénku a brouzdaliště, bude letos kompletně vyměněn velký bazén s tobogánem a klouzačkou. Na příští rok je v plánu demolice stávající a stavba nové správní budovy.

„Jsme ve fázi, kdy připravujeme zadávací dokumentaci na poslední část rekonstrukce koupaliště. Rádi bychom měli hotový projekt nejpozději v únoru příštího roku s tím, že stavět bychom chtěli začít hned po skončení plavecké sezony, tak aby bylo hotovo v červnu roku 2023,“ vysvětluje místostarosta Ostrova Marek Poledníček (KDU-ČSL).

V plánu vedení města je umístiti do nové správní budovy recepci, občerstvení, toalety a šatny. Tím největším lákadlem má být ale moderní saunový svět a welness obsahující takzvanou Dianinu lázeň. To bude replika bazénku ze 16. století, který byl objeven v nedalekém Paláci princů.

„Předpokládáme minimálně tři druhy saun a to finskou, infra a pravděpodobně bylinkovou. Dále je v plánu venkovní ochlazovací bazének,“ pokračuje dále místostarosta s tím, že cílem je, aby objekt sloužil veřejnosti celoročně.

Odhadované náklady na realizaci tohoto projektu jsou zhruba čtyřicet milionů korun. V současné době se vedení města zabývá otázkou alternativního zdroje energie, který by měl zefektivnit celý provoz komplexu.

„Touto třetí etapou rekonstrukce naší plovárny skončí a já věřím, že bude zase mnoho let sloužit ke spokojenosti nejen našich obyvatel, ale i návštěvníků města, tak jako tomu bylo doposud,“ dodal starosta Ostrova Jan Bureš (ODS) s tím, že současná městská sauna bude po otevřené tohoto nového komplexu pravděpodobně zbourána a bude se hledat využití pozemku, na kterém leží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu ostrov

Štítky koupaliště, Ostrov, rekonstrukce, sauna, wellness, Karlovarský kraj, administrativní budova, Marek Poledníček, KDU-ČSL, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní správní budova městského koupaliště nabídne saunový svět a wellness  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.