Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Ostrovská radnice vyplatila na podporu bydlení už téměř 55 milionů korun

Program finanční podpory bytové výstavby byl v Ostrově spuštěn už v roce 1999. Od té doby se radnice každoročně zavazuje finančně podporovat stavbu nových domů i vznik nových bytových jednotek.

„Vzhledem k tomu, že jsme během uplynulých více než dvaceti let vyplatili v rámci tohoto programu téměř 55 milionů korun je jasné, že o tyto dotace je velký zájem a i díky jim se daří rozšiřovat možnosti bydlení v Ostrově a jeho místních částech," řekl starosta města Jan Bureš (ODS).  

Rada města na svém posledním zasedání vyhodnotila výsledky tohoto programu a dospěla k závěru, že je maximálně efektivní. Navíc je o něj stále velký zájem z řad občanů a proto rada jednoznačně doporučila zastupitelstvu města schválit jeho prodloužení na rok 2021.

„Program je jednoznačně na prvním místě, co se týká zájmu občanů. Proto je logické, že v něm chceme pokračovat a chceme po zastupitelích jeho prodloužení,“ doplnil místostarosta města Marek Poledníček (KDU-ČSL).

Program finanční podpory bytové výstavby v Ostrově je určen na koupi pozemku pro výstavbu rodinných domů a na výstavbu nových bytů a rodinných domů v katastrálním území města Ostrova. Za dobu jeho trvání město vyřídilo celkem 429 žádostí s celkovou výší vyplacených prostředků 54.684.000,- korun.

„Čerpat dotaci lze nejen na výstavbu v katastrálním území Ostrov, ale ve všech místních částech patřících do Ostrova, jako jsou například Kfely, Květnová, Horní a Dolní Žďár a podobně,“ dodal starosta.

Maximální výše dotace v jednotlivém případě činí částku ve výši 150.000 korun, kterou lze poskytnout na koupi pozemku a následně ještě 150.000 korun na vybudování bytu k vlastnímu bydlení. Zájemci tedy mohou čerpat až 300.000 korun.

„V roce 2020 bylo dosud proplaceno 19 žádostí o dotaci a další 4 žádosti o dotaci budou předloženy ke schválení na prosincovém zasedání zastupitelstva. V případě schválení bude za rok 2020 vyčerpána celková částka z upraveného rozpočtu ve výši téměř 3,5 milionu korun.  Dle sdělení stavebního úřadu, jsou do konce roku ještě očekávány další žádosti,“ dodal místostarosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podpora bydlení, stavba, byty, rodinné domy, Ostrov, dotace, bydlení, Jan Bureš, ODS, Marek Poledníček, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovská radnice vyplatila na podporu bydlení už téměř 55 milionů korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.