Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Nová hala je nutná, statický posudek ukazuje na problémy

Zhruba devadesát milionů korun by měla stát nová víceúčelová sportovní hala v Ostrově. Tu chce vedení města postavit v místě stávajícího sportoviště, které je ale zastaralé, nevyhovuje svými rozměry a problematický je i provedený statický posudek.

„Předpokládáme, že stávající hala bude zdemolována a na jejím místě postavíme novou. Máme již připraveny studie nového sportoviště a nyní musíme vybrat jednu z nabízených variant,“ říká starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Nové sportoviště by mělo nabídnout využitelnou plochu 25 x 46,5 metru, což jsou rozměry i pro regulérní florbalové hřiště. Navíc by měla být k dispozici i tribuna pro zhruba 120 fanoušků. Celkem by se do haly mělo vejít až tři sta osob, čemuž bude přizpůsobeno i parkování v okolí haly.

„Jisté ale je, že hala bude koridorem napojena na budovu gymnázia, ze kterého bude i vytápěna. Tím se jednak ušetří provozní náklady a také se vyřeší hodiny tělocviku pro tuto školu,“ pokračuje dále starosta s tím, že právě napojení na gymnázium je důvodem, proč radní nepřemýšlejí o stavbě haly na jiném místě.

Co se týká nákladů, tak ty jsou odhadovány na osmdesát milion korun pro stavbu haly a zhruba devět milionů korun pro stavbu parkoviště. „Zhruba tři sta tisíc korun již stála studie nové haly a na příští rok počítáme s částkou 1,7 milionu korun na projektovou dokumentaci,“ doplnil místostarosta Ostrova Marek Poledníček (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MU ostrov

Štítky sport, víceúčelová hala, sportoviště, Ostrov, Jan Bureš, ODS, Marek Poledníček, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová hala je nutná, statický posudek ukazuje na problémy  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.