Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Radnice bude hledat budovu a peníze pro novou služebnu městské policie

Vedení karlovarského magistrátu původně plánovalo umístit novou služebnu do připravovaného společného operační střediska Integrovaného záchranného systém, které má být postaveno vedle krajského úřadu. To ale nelze, neboť na služebnu městské policie nelze čerpat dotace.

„Problematiku společného operačního střediska i služebny městské policie jsme diskutovali s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou a ta nás upozornila, že dotace můžeme čerpat pouze na středisko, ne na služebnu. Musíme tedy celý záměr přepracovat a vedení Karlových Varů musí hledat jinou variantu,“ uvedl Petr Kubis (ANO), hejtman Karlovarského kraje.

Pokud by Karlovy Vary trvaly na umístění služebny v novém objektu operačního střediska, musely by ji financovat sami a náklady jsou odhadovány na zhruba sto milionů korun.

„Tyto peníze samozřejmě nemáme a musíme jít jinou cestou. Nejprve se musíme rozmyslet, jestli máme v majetku města nějakou budovu, která by byla pro vybudování služebny vhodná a pokud žádnou nenajdeme, musíme začít hledat peníze na stavbu nové budovy,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) primátorka Karlových Varů.

O tom, že jsou stávající prostory na Moskevské ulici pro strážníky městské policie nevyhovující, vedení města ví, ale spoléhalo na výše zmíněné operační středisko.

„V novém objektu u krajského úřadu bude umístěno i naše operační středisko, ale služebnu a zázemí pro strážníky musíme přestěhovat do jiných prostor, které ale teprve začínáme hledat. Dva roky jsme se totiž soustředili na společný projekt s krajem,“ dodala primátorka krajského města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky městská policie, služebna, Karlovy Vary, obecní policie, peníze, ANO 2011, Klára Dostálová, Petr Kubis, Andrea Pfeffer Ferklová, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice bude hledat budovu a peníze pro novou služebnu městské policie  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.