Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ostrovští strážníci mají novou služebnu

Městská policie Ostrov bude od 1. září sídlit na Hlavní ulici. Nová služebna byla dnes slavnostně otevřena, ale veřejnosti začne sloužit až od začátku nového měsíce. Prostory, které budou mít strážníci k dispozici, byly zrekonstruovány za šest milionů korun.

„Původně jsme měli v plánu umístit služebnu městské policie do nové hasičské zbrojnice, kterou chceme stavět na Jáchymovské ulici. Nakonec ale padla volba na prostory, ve kterých kdysi sídlila veřejná bezpečnost. Je to v centru města, což je strategicky výhodnější a nakonec to bylo i levnější,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Náklady na služebnu a hasičskou zbrojnici byly odhadovány na zhruba šedesát milionů korun. Samotná zbrojnice ale nakonec bude stát čtyřicet a služebna vyšla na šest. „Když to sečteme, ušetřili jsme čtrnáct milionů,“ dodal starosta.

Přestavba prostor na Hlavní ulici začala 4. března letošního roku.

„Dílo bylo dokončeno a kolaudace proběhla 17. července.  Celková cena je 6 084 714,- Kč včetně DPH,“ doplnila Hana Špičková, vedoucí odboru městských investic a správy Městského úřadu v Ostrově.

Strážníci tak získají důstojnější zázemí i pracovní prostory a služebna bude lépe přístupná i veřejnosti. Zřízen byl i bezbariérový přístup z východní strany v zadní části od Palackého ulice. Ten bude také sloužit jako vstup služební.

„Stavební práce v objektu oddělily část přístupnou veřejnosti jako je čekárna a ohlašovna, od části zabezpečené, takzvané režimové, přístupné pouze pracovníkům policie. Nově je zřízena i místnost pro asistenci prevence kriminality a senior expres,“ dodala vedoucí odboru.

Prostory v zadní části domu kultury, kde doposud městská policie sídlí, budou vráceny domu kultury. Ten v nich plánuje vybudovat klubovnu a místo pro společenská setkávání.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky městská policie, Ostrov, služebna, rekonstrukce, Karlovarský kraj, obecní policie, Jan Bureš, ODS, Hana Jüptnerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovští strážníci mají novou služebnu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.