Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Aš plánuje vybudování nových bytů za desítky miliónů korun

Část objektu v Nedbalově ulici v Aši tvoří ubytovna pro 50 lidí, zbylé prosty chce nyní radnice zrekonstruovat a vytvořit tak 27 nových obecních bytů. Stavební práce by měly být dokončené zhruba za rok a vyjdou na 40,9 miliónů korun. Peníze chce město čerpat z úvěru.

Objekt odkoupila Aš před čtyřmi lety od Karlovarského kraje. Tehdy za něj zaplatila půl milionu korun. Následně zde městská společnost Tebyt zmodernizovala část prostor a zřídila tu ubytovnu pro zhruba 50 osob. Velká část domu byla nadále nevyužívaná, to by se ale mělo brzy změnit.  

„V prázdném křídle bývalé ubytovny a jídelny v Nedbalově ulici vznikne 27 obecních bytů. Součástí zadání jsou také nové inženýrské sítě a úpravy souvisejících zpevněných ploch,“ sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Rada města už schválila výsledky výběrového řízení, kterého se účastnilo pět subjektů. Nejnižší cenu nabídla společnost TERCOM Cheb. Stavební práce by zde měly začít během jara a potvají rok.

Nedbalova ulice není jediným projektem. Město také plánuje přestavbu budovy bývalé základní umělecké školy. Další byty by měly vzniknout v domě v Jiráskově ulici. Aktuálně se také nyní opravuje 12 jednotek v bývalé průmyslové škole textilní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Aš

Štítky , rekonstrukce, výstavba, byty, bydlení, ubytovna, Karlovarský kraj, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš plánuje vybudování nových bytů za desítky miliónů korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.