Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 4. srpna 2024  |  Svátek má Dominik
Bez reklam

V některých koupalištích v Karlovarském kraji hygienici nedoporučují koupání

Voda v některých přírodních koupalištích v Karlovarském kraji má mírně zhoršenou kvalitu. Lehké znečištění zjistili hygienici v karlovarském koupališti Rolava a Velký rybník na Karlovarsku má kvalitu vody kvůli sinicím na čtvrtém nejhorším stupni z pětistupňové škály. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice.

Tento týden hygienici odebírali vzorky vody na třech místech na koupališti Rolava v Karlových Varech. U mola a na pláži odpovídají výsledky odběrů stupni dva z pětistupňové škály, brouzdaliště je na trojce, má tedy zhoršenou jakost vody. Vodu nevhodnou ke koupání s obsahem sinic a chlorofylu-a naměřili hygienici ve Velkém Rybníku u Hroznětína. Voda tam má špatnou kvalitu v tomto období každoročně. Loni ve stejném termínu byla už ke koupání nebezpečná.

Z dalších přírodních koupališť hodnotili hygienici tento týden ještě ta ve Žluticích a na Kolové. V obou je kvalita vody na stupni jedna, tedy vhodná ke koupání.

Minulý týden hygienici odebírali vzorky vody na třech místech na přehradě Jesenici na Chebsku. V Dřenicích a v kempu Václav byla podle vyhodnocených vzorků voda na stupni jedna. V lokalitě Rybářská bašta u hráze jesenické přehrady hygienici naměřili stupeň dva, tedy ke koupání vhodnou vodu s mírně zhoršenými vlastnostmi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kvalita vody, čistota vody, koupání, vodní nádrže, Karlovarský kraj, Jesenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V některých koupalištích v Karlovarském kraji hygienici nedoporučují koupání  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.