Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kvalita vody na většině koupališť v Karlovarském kraji je dobrá

Koupaliště v Karlovarském kraji mají na začátku letní sezony kvalitní vodu nebo jen s mírně zhoršenými vlastnostmi. Horší jakost vody má například koupaliště v Nové Roli nebo Velký rybník v Hroznětíně. Vyplývá to z posledních měření Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Díky tropickému počasí již v kraji otevřela většina koupališť.

Hygienici kontrolují pravidelně přírodní koupací místa, která mají provozovatele, i některá oblíbená koupaliště bez provozovatele. Hlavní přírodní koupaliště s provozovatelem, sokolovský Michal, zahájil letní sezonu tento týden, otevřený je tam také kemp. Podle posledních odběrů ze začátku června tam byla voda vhodná ke koupání. Teplota vody je 24 stupňů Celsia.

Naopak zhoršenou kvalitu vodu v kraji má přírodní koupaliště Velký rybník v Hroznětíně, kde hygienici zjistili chlorofyl, vodní květ a sinice. Nekvalitní vodu má také koupaliště v Nové Roli nebo rybník Tajch v Šindelové na Sokolovsku.

Na Sokolovsku se mohou lidé bez problémů vykoupat ve vodní nádrži Tatrovice, Bíle Vodě v Chodově nebo ve vodní ploše Boden v Habartově. Na Karlovarsku je kvalitní voda v koupališti na Rolavě nebo v Lesíku v Nejdku.

Počasí koupání v Karlovarském kraji v těchto dnech přeje. Teploty se dnes pohybují kolem 30 stupňů nad nulou. Tropy mají zůstat i o víkendu, na sobotu hlásí meteorologové až 35 stupňů Celsia. Kvůli teplému a suchému počasí vzrostlo riziko vzniku a šíření požárů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj, rybník, Nová Role, Hroznětín, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, okres Sokolov, Tajch, Šindelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody na většině koupališť v Karlovarském kraji je dobrá  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.