Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dobrotu kraje budou lidé ochutnávat na podzimním festivalu

Už pátým rokem bude vyhlášena soutěž nazvaná „Dobrota Karlovarského kraje“. Mohou se do ní hlásit místní zemědělské a hospodářské subjekty. Krajský úřad na pořádání soutěže vyčlenil 350 000 korun.

„Pomocí této soutěže podporujeme nejen regionální potravinářské a zemědělské výrobky, ale také udržení tradice výroby. Snažíme se podpořit také kvalitu a originalitu místní produkce. Zároveň samotná soutěž a značka, kterou kraj uděluje výhercům v jednotlivých kategoriích, propaguje nejen tyto výrobky, ale také náš region po celém území České republiky,“ uvedl uvolněný člen Zastupitelstva Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí Karel Jakobec (ODS).

Soutěžit se bude jako již tradičně v pěti kategoriích a to konkrétně masné výrobky, mléčné výrobky, pekařské výrobky a cukrářské výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje a ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě.

„Soutěž je velmi oblíbená. Já jsem se hlásil do poroty alkoholických nápojů, ale nebyl jsem do poroty vybrán,“ žertoval hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN) s tím, že podobné akce si určitě krajskou podporu zaslouží obzvláště, když už mají svoji historii a tradici.


V každé kategorii budou porotci hodnotit první tři místa s tím, že úspěšní soutěžící získají certifikát k užívání značky pro oceněný výrobek.

„Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční v rámci podzimního Lázeňského festivalu jablek 2021 v Mariánských Lázních. Značka Dobrota Karlovarského kraje je také každoročně prezentována na veletrhu Země živitelka v Českých Budějovicích,“ dodal uvolněný zastupitel Karel Jakobec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky dobrota kraje, potraviny, soutěž, Karlovarský kraj, Karel Jakobec, ODS, Česko, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Země živitelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrotu kraje budou lidé ochutnávat na podzimním festivalu  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.