Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

První miminko roku 2021 mají v Sokolově

Letos si dávaly maminky na čas. Na první narozené dítko se totiž v Karlovarském kraji čekalo až do páté hodiny ranní. Narodilo se v sokolovské nemocnici a je to holčička.

„Holčička dostala jméno Zora, narodila se přesně v pět hodin ráno a její porodní váha byla 2020 gramů,“ uvedla Markéta Singerová, mluvčí sokolovské nemocnice.

Jen o pět minut později se narodil chlapeček v chebské nemocnici. „Narozený chlapec dostal od rodičů křestní jméno Duc An. Jeho porodní váha byla 3230 gramů a rodina žije v Hazlově,“ řekl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou chebská spadá.

V krajském městě se na Nový rok do sedmé hodiny ranní nenarodilo žádné dítě.  

Rodiče prvního miminka Karlovarského kraje, tedy výše zmíněné Zory, se mohou těšit na finanční dar od hejtmana Petra Kulhánka (KOA). Ten společně s dalšími krajskými radními schválil částku deset tisíc korun pro první novorozeně nového roku. „Domníváme se, že v této nelehké době rodičům finanční dar udělá radost a určitě jim pomůže při pořizování mnoha věcí potřebných k péči o miminko,“ uvedl hejtman.

V minulosti bývaly obdarovány všechny děti narozené 1. ledna nového roku. Dostávaly zlaté řetízky s andílkem, hračku a další drobné dárky. Letos se nové vedení kraje rozhodlo obdarovat pouze první novorozeně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlovarský kraj, miminko, 1. leden, nový rok, dar, peníze, Sokolov, Nemocnice Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice, Petr Kulhánek, Hazlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První miminko roku 2021 mají v Sokolově  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.