Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Další skiareály v Karlovarském kraji začaly zasněžovat sjezdovky

I níže položená lyžařská střediska v Krušných horách začala v posledních dnech uměle zasněžovat. Prvním areálem, v němž provozovatelé spustili minulý týden sněžná děla, bylo nejvýše položené středisko na Klínovci. Nově provozovatelé zasněžují sjezdovky například v lyžařském areálu na Bublavě, na Božím Daru či v Potůčkách. Teploty jsou v posledních dnech příznivé, zatím ale není jasné, kdy provozovatelé zahájí sezonu.

Ve skiareálu na Bublavě zasněžovali díky mrazům již druhou nocí. "Začali jsme zasněžovat červenou sjezdovku na bublavské straně a dětský park, které jsou nejnavštěvovanější. Chystáme se zasněžovat sjezdovku u lanovky, která má samostatnou čerpací stanici, do které jsme letos investovali," řekl provozovatel střediska Jiří Lhota.

Bublavský areál pořídil letos novou čerpací stanici, zasněžovací tyčová a vrtulová děla, postavil také nový jez na Stříbrňském potoce. Loni se kvůli nedostatku sněhu a nízkým teplotám nepodařilo zasněžit hlavní sjezdovku, areál tak přišel o značnou část lyžařů. Nová technologie ale dokáže podle Lhoty dvakrát rychleji zasněžit celý areál.

Podle něj ale zatím není jasné, kdy skiareál budou moci otevřít. "Připravujeme se, ale žádný termín zatím nemáme. Čekáme na pokyny vlády a také, zda se mrazy udrží," dodal Lhota.

Také Skiareál Skipot v Potůčkách začal v těchto dnech uměle zasněžovat. "Počasí nám zatím dovoluje zasněžovat ve spodní části areálu, kde je kolem minus třech stupňů, v horní byly tuto noc plusové hodnoty. Ještě pár nocí potrvá, než bude areál komplet vysněžený," uvedli provozovatelé na facebooku. Sněhová děla jsou v pohotovosti i u sjezdovek v areálu Novako na Božím Daru.

Teploty na horách by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly zůstat v pátek na nule, mělo by být polojasno až jasno. O víkendu v noci by měly klesat až k minus čtyřem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, sjezdovka, Karlovarský kraj, Boží Dar, Krušné hory, Klínovec, Český hydrometeorologický ústav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další skiareály v Karlovarském kraji začaly zasněžovat sjezdovky  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.