Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: Během 24 hodin překročila povolenou rychlost více než stovka řidičů

Velká akce v rámci celé Evropy nazvaná Speed Marathon si dává za cíl měřit rizikové úseky silnic, kde řidiči často jezdí rychleji než je stanovená maximální rychlost. Nyní se krajští policisté vydali na 40 stanovišť, které navíc předem ohlásili. I přesto zde skoro polovina řidičů nedodržela předpisy.

24 hodin, 40 lokalit a 258 zkontrolovaných řidičů. To je Speed Marathon, který se v rámci České republiky konal už počtvrté. Na celé akci se mohla podílet i veřejnost, která prostřednictvím webových stránek bezpecnecesty.cz mohla navrhnout místa,  kde dle jejich názoru nejvíce dochází k překročení nejvyšší povolené rychlosti.

„Návrhy, policie vyhodnotila a vybrala stanoviště, které dávají pro měření rychlosti smysl a jsou pro zastavení a následnou kontrolu vozidel bezpečné. V našem Karlovarském kraji se jednalo o zhruba 40 míst, na kterých v průběhu 24 hodin po určitou dobu dopravní policisté měřili rychlost. Do této akce byly zapojeny téměř tři desítky policistů,“ přibližuje akci policejní mluvčí Eva Valtová.

Výsledky jsou poněkud znepokojivé. Ačkoli byla akce předem medializována, stejně se hříšníci našli a nebylo jich zrovna málo. Pololenou rychlost překročilo 126 z nich.

„Z celkového počtu policisté vyřešili na místě 92 přestupků a zbylých 34 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Z tohoto počtu je patrná neukázněnost řidičů motorových vozidel, kteří si neuvědomují, že nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti patří mezi druhou z nejčastějších příčin dopravních nehod,“ varuje Valtová.

Mezi přestupky bylo i 11 případů, kdy neměl řidič zapnutý bezpečnostní pás, v osmi případech pak šlo o nevyhovující technický stav vozu.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky doprava, rychlost, měření, policie, přestupky, pokuty, Karlovarský kraj, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Během 24 hodin překročila povolenou rychlost více než stovka řidičů  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.