Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mise vojáků v nemocnici Mariánské Lázně bude pokračovat

Pomoc vojáků v mariánskolázeňské nemocnici se prodlužuje. Důvodem ale není vznik nového ohniska epidemie nákazy koronavirem, ale nedostatek personálu, který se ještě z nemoci nezotavil. O pomoc požádal hejtman kraje přímo ministra obrany Lubomíra Metnara.

Nemocnice v Mariánských Lázních bude potřebovat pomoc vojáků i v příštích dnech. Původně měli vojáci ze západu Čech odcestovat už tuto neděli, jejich mise ale bude prodloužena.

„Vedení nemocnice se na mě dnes obrátilo s tím, zda bych mohl požádat ministra obrany Lubomíra Metnara o prodloužení pobytu vojáků, kteří měli vypomáhat v provozu mariánskolázeňské nemocnice do neděle 24. května 2020,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Důvodem žádosti je přetrvávající absence zaměstnanců zotavujících se z nemoci COVID-19, která stále trápí vedení nemocnice Mariánské Lázně. Ministr je se situací v zařízení detailně seznámen, neboť ji osobně tuto středu navštívil. Během své návštěvy se setkal s pracujícími vojáky i vedením kraje.

„Ministr obratem zajistil prodloužení činnosti vojáků v nemocnici o další jeden týden. Musím ocenit rychlost, s jakou nám ministerstvo obrany vyšlo vstříc, a doufám, že teď už se podaří provoz tohoto zdravotnického zařízení postupně vrátit do běžného režimu,“ dodal hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky armáda, nemocice Mariánské Lázně, Karlobvarský kraj, hejtman, Nemocnice Mariánské Lázně, nemocnice, Lubomír Metnar, Petr Kubis, Česko, Karlovarský kraj, Ministerstvo obrany České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mise vojáků v nemocnici Mariánské Lázně bude pokračovat  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.