Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hrad Loket, miniatury v Mariánkách nebo Běčov nad Teplou. To jsou nejoblíbenější turistické cíle v kraji

Data z více než 1200 turistických cílů, přesně tolik jich zahrnula agentura CzechTourism do posledního průzkumu. Mezi nejvyhledávanější lokality v Karlovarském kraji patřil bezpochyby hrad Loket, těsně za ním se umístil park miniatur v Mariánských Lázních, třetí příčku hájí hrad a zámek Bečov nad Teplou.

Řada z nás musela kvůli pandemii zrušit dovolenou v zahraničí. I proto očekávají zdejší hoteliéři nabitou sezónu. Neuškodí si tak připomenout jaké turistické cíle jsou mezi návštěvníky kraje nejoblíbenější. 

1. Hrad Loket

Na had si vloni našlo cestu  156 tisíc návštěvníků. Od 11. května jsou přístupné veškeré exteriéry hradu jako je nádvoží, ochoz nebo věž. Úplné otevření hradu se plánuje na 25. května. "Připravujeme dětskou stezku a dětské dílny tak, aby si každé dítě mohlo něco vyrobit a odnést. Chceme se zaměřit na rodiny s dětmi," řekla ředitelka loketského hradu Jana Těžká

2. Miniaturpark Boheminium

Několik desítek modelů nejznámějších českých památek. To je park miniatur nedaleko centra Mariánských Lázní. Minulý rok si změnšené památky přišlo prohlédnout přes 113 tisíc návštěvníků. Park je veřejnosti otevřen, od června tu navíc chystají i novinky. Nové stavby i zvířecí zpestření. Více se můžete dočíst ZDE

3. Státní hrad a zámek Bečov nad Teplou

Relikviář svatého Maura je výjimečnou zlatnickou památkou na území České republiky. Co do hodnoty, je tento předmět srovnatelný s korunovačními klenoty. Jeho vypátrání v roce 1985 se považuje za jeden z největších nálezů 20. století v tehdejším Československu. Právě na tento skvost, který je k vidění v Bečově, navštívilo loni přes 76 tisíc lidí. Památka se návštěvníkům otevře v pondělí 25. května. I tady budou platit jistá opatření. Vstup bude možný jen s rouškou. Dočasně nebudou k dispozici suvernýry. Dostupná nebude ani oblíbená kratochvíle pro děti, pujčování kostýmů.  Jednotlivé prohlídky budou také pouze po menších skupinách. Kdo by tedy rád vyrazil právě sem, měl by si vstupenku koupit předem na webu. 

4. Chebský hrad

Do Chebu za minulou sezónu zavítalo téměr 55 tisíc hostů. Předlouhá historie chebského hradu se začala psát již na počátku 12. století. Do dnešních dnů se dochovalo torzo kdysi honosného paláce, mocná obranná Černá věž a především unikátní dvojitá románsko-gotická kaple sv. Martina, Erharda a Uršuly. Památka je momentálně uzavřena. Na webu se ale můžeme dočíst, že se pro veřejnost otevře 2. června.

5. Muzeum Jana Bechera

Do muzea Becherovky si minulý rok našlo cestu přes 51 tisíc milovníků tohoto bylinného likéru. Návštěvnické centrum se otevře 26. května. 

FOTO: Nejnavštěvovanější památky v kraji 2019

Pátek, 22. května 2020, 19:00

Hrad Loket
Miniaturpark Boheminium, modelem letošní sezóny je zámek v Lednici

6. Motýlí dům Karlovy Vary

Tropická zahrada s živými exotickými motýly z celého světa. Ta uchvátila v minulém roce 44 tisíc návštěvníků. V motýlím království rozloze 100m2 spatříte stovky exotických motýlů s rozpětím křídel až 20cm. A prohlédnout si tyto krasavce živočišné říše budete moct z naprosté blízkosti. Dům je otevřen od pondělí 25. května.

7. Státní zámek Kynžvart

Zámek Kynžvart je znám především jako bývalé letní sídlo rakouského kancléře Klemense von Metternicha. Vloni sem zamířilo přes 42 tisíc hostů. Zámek se otevírá veřejnosti 25. května. Opět za bezpečnostních opatření. Rouška je tak samozřejmostí. 

8. Národní přírodní rezervace Soos

Do unikátní přírodní rezervace minulý rok zamířilo bezmála 40 tisíc milovníků přírody. Sooská oblast představuje rozsáhlá rašeliniště a slatiniště, kde v tzv. mofetách – nazývaných také bahenními sopkami – vyvěrá velké množství minerálních pramenů a čistý oxid uhličitý. Naučná stezka vede po dně vyschlého jezera. V Soosu po něm zůstala skutečná evropská rarita – tzv. křemelinový štít. Díky unikátním podmínkám žije v rezervaci řada chráněných živočichů a roste zde množství mokřadních a slanomilných rostlin. Návštěvníkům je přístupná od 23. května. 

9. Sklářské muzeum Moser

Poznat tajemství a jedinečnost sklářského řemeslo přislo v minulém roce téměř 39 tisíc návštěvníků. Muzeum představuje více než 160 let dlouhou tradici sklárny.  Rezervace prohlídky raději online. Kontake najdene na webu. 

10. Vlastivědné muzeum Boží Dar

Vlastivědné muzeum na Božím Daru spadá do první desítky nejnavštěvovanějších turistických cílu v kraji. Minulý rok do muzea zavítalo 35 a půl tisíce hostů. Expozice muzea pojednává o historii nejvýše položeného města ve střední Evropě. Muzeum sídlí ve stejné budově jako městský úřad a Infocentrum. Najdete tu také Ježíškovu poštu. Muzeum je otevřeno denně od 8-18 hodin a vstup je zdarma.

Ohodnoť článek

Štítky turismus, Karlovarský kraj, návštěvnost, tipy na výlet, Loket, Mariánské Lázně, muzeum, Teplá, hrad, Hrad a zámek Bečov nad Teplou, CzechTourism, Klemens Wenzel von Metternich, Kynžvart, Soos, Moser

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Loket, miniatury v Mariánkách nebo Běčov nad Teplou. To jsou nejoblíbenější turistické cíle v kraji  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.