Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb koupí od církve pozemky pro Průmyslový park II.

Cheb se dohodl s římskokatolickou církví na odkoupení pozemků, které město potřebuje pro přípravu Průmyslového parku II. Smlouvu o prodeji téměř dvou hektarů zhruba za devět milionů korun podepsal starosta Antonín Jalovec (VPM) s plzeňským biskupem Tomášem Holubem.

"Pozemky jsou součástí více než stohektarového Průmyslového parku II. Sice leží na jeho samém okraji, takže neurčují přímo, co by tam mohlo být, ale ulehčí nám například vedení obslužné komunikace a podobně. Pro město je to tak důležitý další krok, aby průmyslový park mohl být funkční," řekl Antonín Jalovec.

Průmyslová zóna, kterou město nazývá Průmyslovým parkem II., má celkovou rozlohu 120 hektarů a byla zařazena mezi strategické parky České republiky. Leží v blízkosti Průmyslového parku I., který je už téměř obsazen a je největší zónou v Karlovarském kraji.

Připravovaná nová zóna by ale na rozdíl od Průmyslového parku I. neměla být rozdělena na mnoho malých plocha pro menší investory, ale město ji cíleně nabízí jako celek. Hledá silného investora, který by využil minimálně větší část velké plochy.

Podle Jalovce město už s některými investory jednalo a v posledním asi půlroce jedná s jedním vážným zájemcem. Ale i ten se ještě rozhoduje mezi několika lokalitami ve střední Evropě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, reality, církve, zóny, Cheb, Tomáš Holub, investor, Česko, Karlovarský kraj, církev, pozemek, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb koupí od církve pozemky pro Průmyslový park II.  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.