Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vyjednávání o krajské koalici v Karlovarském kraji uvízla opět na mrtvém bodě

Koalice ODS a KDU-ČSL v Karlovarském kraji odmítly dnes nabídku vstupu do koalice složené z trojbloku STAN, Pirátů a Volby pro kraj (VOK), hnutí Místní a SNK1 - Starostové našeho kraje. Středopravá koalice bez ANO a SPD tak zůstává bez potřebné většiny ve 45členném zastupitelstvu. Stejně je na tom ale druhý projekt koalice založené na spojení ANO s ODS a KDU-ČSL. Vyjednávání tak opět uvízla na mrtvém bodě.

Zástupci ODS a KDU-ČSL měli dnes jednat se zástupci trojbloku o nabídce, kterou ODS s KDU-ČSL dostaly v pátek. "Jsem zmocněn naším vyjednávacím týmem sdělit definitivní stanovisko, že vaši nabídku odmítáme. Z výše uvedeného důvodu je naše dnešní schůzka bezpředmětná," napsal dnes trojbloku lídr kandidátky ODS Karel Jakobec.

Podle lídra kandidátky STAN Petr Kulhánka (KOA) nezbývá než čekat, zda si některá strana svůj postoj nerozmyslí, například, jestli KDU-ČSL neodmítne dosavadní silovou politiku ODS..

Od říjnových voleb se o složení koalice snaží vítězné ANO s koalicí ODS + KDU-ČSL. Kromě dohromady 17 hlasů se jim podařilo získat podporu i několika jednotlivců zvolených za jiné strany a hnutí, které ale oficiálně spolupráci na koalici s ANO zatím odmítly. Naproti tomu trojblok STAN, Piráti a VOK zatím získal podporu hnutí Místní a SNK1. Jenže někteří lidé s VOK a SNK1 podepsali spolupráci s opačnou stranou, tedy s ANO a ODS. Celkem tedy trojblok pod vedením STAN, kteří skončili ve volbách druzí, má teoreticky 21 hlasů.

ANO s koalicí ODS a třemi zastupiteli s ostatních stran disponuje 20 hlasy. Zatím stranou jednání zůstává SPD se čtyřmi mandáty. Proti spolupráci s touto stranou se ale jasně vymezují STAN i Piráti, ANO tak striktní není a uvedlo, že bude jednat se všemi.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky ČR, volby, Karlovarský, koalice, ODS, ANO 2011, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, Karlovarský kraj, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie, Karel Jakobec, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslava Honlova

Volila bych ANO. Vítěz bere vše. Ano, to jsem viděla po posledních volbách koho volili lidé a kdo tam sedí. Pane Vašek, ano, vítěz bere vše a bral? Obešel se.

Čtvrtek, 5. listopadu 2020, 08:12Odpovědět

Vladimír Prokeš

Pane Vašku, a to platí kde, že vítěz bere vše? Paní Honlová, vy jste sledovala STAN po revoluci? Oni totiž jsou na politické scéně teprve druhé volební období. Mohla byste také napsat, koho byste vy volila, když byste ty, které uvádíte, nevolila?

Úterý, 3. listopadu 2020, 16:15Odpovědět

Martin Vašek

Tyhle mišmaše,nemají žádnou cenu,takhle na to doplatí jen občané daného kraje.Mělo by platit,vítěz bere vše.

Úterý, 3. listopadu 2020, 15:34Odpovědět

Jaroslava Honlova

Jak jsem sledovala z Německa ods, kdu,top,starosty po revoluci, stačilo mi to. Nikdy bych tyto strany nevolila. Nyní k nim připojuji piráty. Každý máme na to svůj názor - svobodný. Jak se zde říká - demokratický- český.

Úterý, 3. listopadu 2020, 12:59Odpovědět

Vyjednávání o krajské koalici v Karlovarském kraji uvízla opět na mrtvém bodě  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.