Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji byly dobré podmínky pro lyžování i o víkendu

Lyžařské areály v Karlovarském kraji lákaly i přes víkend na dobré podmínky pro lyžování. Sněhu je stále dostatek a navíc se na víkend ochladilo. Na vrcholech Krušných hor leží až metr sněhu, v níže položených areálech je od 25 do 60 centimetrů sněhu, většinou technického.

„Aktuálně se u nás lyžuje na více než 28 kilometrech sjezdovek všech obtížností a na sjezdovkách leží místy i přes metr sněhu. Celý areál je lyžařsky propojený," informují provozovatelé největšího krušnohorského areálu Klínovec. V provozu je také půjčovna, lyžařská škola i servis v Jáchymově. Dětský park je opět otevřen pro veřejnost. Jezdí všechny linky skibusů včetně pendlbusu z Božího Daru.

Hlavně v neděli v Krušných horách mrzlo i přes den, a tak je sníh na sjezdovkách převážně zmrzlý. Nedále se tak lyžuje například na Novaku na Božím Daru, všechny lanovky jezdí i na Plešivci.

Naplno se jezdí i v níže položených areálech, jako je Bublava nebo Mariánské Lázně.

Kvůli teplým dnům v týdnu se zhoršily podmínky pro běžecké lyžování. Trasy ve vyšších polohách jsou s opatrností sjízdné, některé úseky jsou bez problémů, jinde prosvítá štěrk či hlína. S klesající nadmořskou výškou se podmínky zhoršují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji byly dobré podmínky pro lyžování i o víkendu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.