Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarsko podpořilo Ukrajinu a po zklamání z poháru vede extraligu

Dvacáté kolo extraligy volejbalistů začalo podporou Ukrajiny a skončilo jistotou deseti účastníků play off. S jasně posledním Zlínem se do předkola nedostaly ani Beskydy, jejichž osud zpečetila Příbram. Na výhře Kocourů 3:0 se podílel právě i ukrajinský nahrávač Dmytro Dolgopolov.

"Jsem rád, že to Dyma zvládnul, protože to není jednoduché," řekl příbramský kouč Martin Demar. Ukrajinská vlajka v reakci na čtvrteční napadení Ruskem visela i v jiných halách. V té Karlovarska zazněla na podporu Ukrajiny i její hymna a po vítězství 3:0 nad Ostravou se Západočeši dostali minimálně do pondělního večera do čela tabulky.

"Jsem rád, že po zklamání z poháru jsme si zase zvedli náladu koncentrovaným výkonem. Hráli jsme přesně, jak bylo třeba," řekl kouč Jiří Novák, jehož svěřenci v pondělí v Teplicích podlehli po obrovské bitvě Českým Budějovicím a nevyhráli ani čtvrté finále Českého poháru. Jihostroj může na sobotní výhru Karlovarska odpovědět v pondělí, kdy hostí pražské Lvy.

V modrožlutých barvách se nesl také zápas Ústí nad Labem proti Zlínu, domácí totiž nastoupili ve speciální kombinaci dresu. A také vyhráli 3:0. Stejným výsledkem uspělo třetí Kladno v Liberci a Odolena Voda doma proti Brnu. Do konce základní části zbývají dvě kola. První šestice postoupí rovnou do čtvrtfinále, další čtyři týmy sehrají předkolo.

Všech 12 extraligových mužských klubů v sobotu ve společném prohlášení vyzvalo mezinárodní federaci FIVB k odebrání Rusku podzimního mistrovství světa. Totéž kvůli vojenské agresi požaduje i svaz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, muži, extraliga, 20. kolo., Karlovarský kraj, Ukrajina, Zlín, Beskydy, Příbram, Rusko, Martin Demar, Jiří Novák, Ostrava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko podpořilo Ukrajinu a po zklamání z poháru vede extraligu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.