Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska podlehli Tours 1:3 a vypadli z Poháru CEV

Volejbalisté Karlovarska se s Pohárem CEV rozloučili porážkou 1:3 v domácí čtvrtfinálové odvetě s francouzským celkem Tours. V soupeřově hale Západočeši v minulém týdnu podlehli 0:3.

Ve Francii držel český mistr s favoritem krok, všechny sety dovedl do koncovky a nejvyšší rozdíl ve skóre činil tři body. V podobném duchu začala i odveta: úvodní sadu hosté vyhráli 30:28.

Karlovarsko neudrželo tříbodový náskok a z jeho tří setbolů byl nejnadějnější ten první, jenže Indrova smeč se při něm zastavila o blok. Naopak při třetím setbolu Tours dopadlo prudké Čoričovo podání na zem mezi Vašinu a Wieseho.

„Měli jsme velkou šanci uhrát první set“

Za stavu 7:11 v druhé sadě už postupové vyhlídky svěřenců Jiřího Nováka začínaly blednout, domácí volejbalisté se však vrátili do hry pětibodovou šňůrou. V závěru odvrátil dva setboly Wiese, nejprve smečí a pak esem, ale olympijský vítěz Tillie přece jen sadu ukončil a definitivně poslal hosty do semifinále.

Nahrávač českého týmu Wessel Keemink uznal, že francouzský velkoklub byl v obou zápasech o kousek lepší. „Měli jsme velkou šanci uhrát první set, i druhý jsme nakonec ztratili jen o dva body,“ řekl České televizi.

Pozměněná karlovarská sestava pak náhradníky Tours v třetím setu přehrála, ve čtvrtém setu ale další vyrovnanou koncovku ztratila 26:28. Francouzský klub se o finále utká s Belchatówem, druhou dvojici vytvoří Kazaň a Monza.

Před pěti lety Tours Pohár CEV vyhrálo, tehdy karlovarský tým taktéž ve čtvrtfinále vyřadilo po výsledcích 3:0 venku a 3:2 doma. Osminásobný francouzský šampion a vítěz Ligy mistrů z roku 2005 má na soupisce i osmatřicetiletého českého smečaře Kamila Baránka, ten ale na odvetu nepřijel.

V minulé sezoně se v pohárové Evropě dostali do semifinále Lvi Praha, a to v nižším Vyzývacím poháru. Ziraat Ankara je vyřadil až ve zlatém setu.

V evropských soutěžích tak zůstaly už jen volejbalistky Dukly Liberec, které zatím ve čtyřech zápasech v Lize mistryň nezískaly ani set a v tabulce skupiny C jsou poslední. Čekají je ještě dva domácí zápasy - v neděli s Dynamem Moskva a v úterý proti THY Istanbul.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, muži, Pohár CEV, čtvrtfinále, Karlovarsko, Tours, Karlovarský kraj, volejbalista, Francie, Jiří Novák, Liga mistrů UEFA, OHK Dynamo Moskva, Česká televize, Liga mistryň CEV, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska podlehli Tours 1:3 a vypadli z Poháru CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.