Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska porazili v prvním osmifinále Poháru CEV Istanbul

Volejbalisté Karlovarska zvládli skvěle první utkání osmifinále Poháru CEV. Lídr extraligy na domácí palubovce porazil za pomoci tvrdého servisu a úspěšných bloků Galatasaray Istanbul 3:0 po setech.25:23, 25:18 a 25:16.

Odveta v Turecku je na programu příští týden ve čtvrtek, tým kouče Jiřího Nováka potřebuje k postupu získat dva sety. V případě porážky 0:3 nebo 1:3 by rozhodl zlatý set.

Karlovarsko dokázalo Galatasaray zatlačit servisem, což dokumentoval smečař Lukáš Vašina esem při mečbolu. Nad sítí se dařilo reprezentačnímu blokaři Adamu Zajíčkovi, nejlepšímu hráči duelu, který zastavil útok soupeře čtyřikrát, celkově tým třináctkrát. Šestnácti body táhl domácí útok univerzál Patrik Indra a po dvanácti přidali po nahrávkách Nizozemce Wessela Keeminka smečaři Vašina a Polák Lukasz Wiese.

Vyrovnaný byl jen první set, v kterém Západočeši po pětibodové šňůře vedli 22:19, ale po chybách bylo srovnáno. Zajíček poté získal rozdílový bod servisem a Indra set ukončil. Ve zbylých dvou sadách už domácí dominovali, soupeř odpadl i mentálně, a jasně zápas ovládli.

V případě úspěchu by Karlovarsko navázalo na postup do čtvrtfinále Poháru CEV z roku 2017. Soupeřem by mu byl vítěz utkání mezi italskou Modenou a francouzským Tours.

Karlovarsko - Galatasaray Istanbul 3:0 (23, 18, 16)

Nejvíce bodů: Indra 16, Vašina a Wiese po 12 - Savas 13, Siratca 8.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK ČEZ Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, muži, Pohár CEV, osmifinále, Karlovarsko, Galatasaray, Karlovarský kraj, Istanbul, Galatasaray SK, volejbalista, Lukáš Vašina, Patrik Indra, Adam Zajíček, Łukasz Wiese, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska porazili v prvním osmifinále Poháru CEV Istanbul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.