Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Hlava v těžkých utkáních rozhoduje ze tří čtvrtin, říká trenér Novák

Volejbalové extraliga dospěla do svého finále. V něm se proti sobě postaví dva nejlepší celky základní části a v současné době asi nejsilnější mužstva hrající na území České republiky a to VK Karlovarsko a Jihostroj České Budějovice.

Zatímco vítěz základní části Karlovarsko potřebovalo k postupu do finále čtyři zápasy, neboť sérii proti Lvům Praha zvládlo v poměru 3:1 na zápasy, Jihočechům stačila střetnutí pouze tři. Duklu Liberec přehráli jednoznačně 3:0 na zápasy a měli o něco více času na regeneraci a přípravu na vrchol sezony.

Těžší semifinálová série ale nijak mužstvo Karlovarska nerozhodila. "Čekal jsem mimořádně těžkou sérii. A to se potvrdilo. Byl jsem příjemně překvapený, jak jsme zvládali domácí utkání, v Praze to ovšem bylo moc složité," hodnotil série s Pražany kouč Karlovarska Jiří Novák, který opět hodně zmiňoval psychiku. "Hlava v těžkých utkáních rozhoduje ze tří čtvrtin," pokračoval dále kouč Západočechů a dodal: "Všichni kluci umějí hrát volejbal, ale v určitých chvílích to tak nevypadalo. Důležitá je třeba i orientace na halu. Asi ne v top světových týmech, ovšem na naší úrovni je znát. Doma si všichni věří, venku si na prostředí těžko zvykají."

Rozhodující třetí výhru vybojovali hráči Karlovarska ve středu v Praze, ale žádné velké oslavy se nekonaly. "Po zápase jsme měli den volno, tréninky a příprava na finále začali v pátek," popsal Daniel Pfeffer hrající na pozici libera.

Náročnou semifinálovou sérii hodnotí tým Karlovarsku vcelku kladně a někteří jsou dokonce rádi, že nešlo o úplně hladký postup, neboť se tým musel srovnat i s porážkou a závěrečný čtvrtý duel také nebyl úplně jednoznačnou záležitostí.

"Semifinálová série pro nás byla těžká hlavně po mentální stránce. Jsem rád, že jsme to zvládli a zahrajeme si o titul," dodal závěrem blokař Vojtěch Patočka.

Finálová série začíná v úterý. Hrát se bude v karlovarské KV Aréně a zápas začíná ve čtvrt na osm večer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Jiří Novák, Karlovarský kraj, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, České Budějovice, Praha, Dukla Liberec, KV Arena, Daniel Pfeffer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlava v těžkých utkáních rozhoduje ze tří čtvrtin, říká trenér Novák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.