Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Druhé překvapení se v Praze nekonalo, finále je realitou

Volejbalisté Karlových Varů vyhráli semifinálovou sérii s mužstvem Lvů Praha a podle očekávání postoupili do extraligového finále. V něm je čeká druhý celek základní části, Jihostroj České Budějovice. Série začne v Karlových Varech.

Západočeši odjížděli do Prahy s cílem ukončit sérii. Vedli 2:1 na zápasy a nechtěli připustit komplikace v podobě možného pátého zápasu. A ve vysokém tempu začali i úvodní set, ve kterém měli hned třikrát tříbodový náskok. Jenže domácí bojovali a za stavu 17:17 dokázali udělat šňůru šesti bodů a první set vyhráli 25:20. To naštěstí psychikou hostí příliš neotřáslo.

I druhý set byl vyrovnanou partií a jeho závěr byl velmi dramatický. Nakonec ho ale lépe zvládly Karlovy Vary, což bylo patrně rozhodující. Výhra 27:25 dodala mužstvu z lázeňského města dostatek sebevědomí a od začátku třetího setu na palubovce kralovalo.

Třetí sadu vyhrálo Karlovarsko jednoznačně 25:10. Ani to ale houževnatý tým Pražanů nezlomilo a na začátku čtvrtého setu vše nasvědčovalo tomu, že by mohl být k vidění pětisetový zápas. Jenže pětibodový náskok domácích dokázali hráči Karlovarska vcelku rychle smazat a od stavu 15:15 bylo jasné, že jdou do finále.

 Čtvrtý set vyhrálo Karlovarsko 25:18 a zaslouženě si zahraje o extraligový titul. V něm vyzve Jihostroj České Budějovice, který v semifinále porazil 3:0 na zápasy Duklu Liberec. Do finále letošního ročníku se tak probojovali dva nejlepší celky základní části. A protože ji Karlovy Vary vyhrály, budou finálovou sérii začínat na své palubovce v KV Aréně.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Praha, České Budějovice, Karlovarský kraj, KV Arena, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé překvapení se v Praze nekonalo, finále je realitou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.