Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V play off se většina rozdílů maže, půjde i o nastavení hlavy, říká trenér Jiří Novák

Volejbalisty VK Karlovarsko čeká dnes první semifinálová bitva s týmem Lvů Praha. Po hladkém postupu ze čtvrtfinále, kde porazili mužstvo Kladna 3:0 na zápasy, měli hráči dvanáctidenní herní pauzu. Podle trenéra týmu Jiřího Nováka dobře potrénovali a doléčili většinu zranění.

„Stihli jsme si i odpočinout a připravit se na další sérii. Tak trochu jsme předpokládali, že narazíme na Lvy, protože jsme v sérii mezi Libercem a Ostravou více věřili Dukle, což se nakonec ukázalo jako správný odhad a správný směr přípravy,“ říká před dnešním úvodním zápasem trenér VK Karlovarsko Jiří Novák.

Jeho svěřenci vyhráli základní část extraligy a mužstvo pražských Lvů v této sezoně třikrát porazili. Dvakrát ve zmiňované základní části a jednou v poháru. I přesto ale kouč nechce úvahy o roli favorita připustit.

„Play off jsou zápasy bez favorita. Bude to boj nejen sportovní, ale i mentální,“ doplňuje trenér s tím, že mužstvo trénovalo v klasickém rytmu a cítí z něj dobrou náladu.

Jeho slova potvrzuje i karlovarské libero Daniel Pfeffer, který část kariéry strávil právě v dresu Lvů Praha. Je to ale prý už dávno a tak pro něj zápas nemá žádný zvláštní náboj.

„Z Prahy jsem pryč už dlouho, takže nic zvláštního. Co se týká přípravy tak za mě si myslím, že byl program zápasové pauzy zvolený správně. Potřebujeme stále trénovat a pilovat mnoho věcí. Natrénováno tedy máme, teď k tomu musíme připojit ještě mentálního nastavení a půjde to. V play off se totiž většina rozdílů maže, záleží i na nastavení v hlavě. Hlava dělá v play off šedesát procent úspěchu,“ dodává Daniel Pfeffer.

Úvodní duel mezi mužstvy VK Karlovarsko a Lvy Praha se hraje dnes v míčové hale KV Arény od 20:20 hodin. Poté se série hraná na tři vítězná utkání přesune do Prahy, kde se druhé utkání odehraje ve čtvrtek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, trenér, Jiří Novák, Praha, Karlovarský kraj, Kladno, Daniel Pfeffer, Ostrava, KV Arena, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V play off se většina rozdílů maže, půjde i o nastavení hlavy, říká trenér Jiří Novák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.