Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hokejisty Karlových Varů posílí norský reprezentační útočník Salsten

Hokejisty extraligových Karlových Varů posílí norský reprezentační útočník Eirik Salsten. Účastník letošního mistrovství světa podepsal s Energií roční smlouvu.

„Eirik je typem hráče, který hraje oboustranně dobrý hokej, umí zahrát dopředu i dozadu, je platný jak v přesilovce, tak i v oslabení. Je to poctivý hráč, který nám zapadá do systému a nebojí se jít i do míst, kde to bolí," uvedl trenér Západočechů Pavel Patera.

Devětadvacetiletý Salsten působil doposud v Storhamaru, v jehož dresu letos podruhé v kariéře ovládl norskou ligu. S reprezentací se popáté představil na světovém šampionátu a v sedmi zápasech vstřelil dva góly a přidal asistenci. Teď jej čeká první zahraniční angažmá.

„V první řadě se velmi těším na novou sezonu a na setkání s novými spoluhráči. Také jsem slyšel mnoho skvělých věcí o Karlových Varech jako o městě. Můj bývalý spoluhráč v Norsku Jakub Kindl říkal, že je to město pramenů a že je krásné. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím," řekl Salsten.

Útočník, který na MS skóroval i v zápase proti českému týmu, se ke Karlovým Varům připojí na konci července, kdy se Energie začne připravovat na ledě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Salsten

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Karlových Varů posílí norský reprezentační útočník Salsten  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.