Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jiskra rozhodl o výhře Karlových Varů v prodloužení nad Brnem

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 28. kole extraligy Brno 3:2 v prodloužení a uspěli ve druhém z posledních tří zápasů. Vždy ale získali dva body. Utkání rozhodl v čase 63:56 útočník Vít Jiskra, který asistoval u obou branek domácích. Kometa si připsala třetí porážku za sebou.

"Hrdinou zápasu ale v žádném případě nejsem, protože jsem byl na ledě i u dvou inkasovaných gólů. Jsem ale hrozně rád, že jsme zápas urvali. Dva body jsou zlaté," řekl Jiskra novinářům po utkání. "V reprezentační pauze jsme hodně trénovali, zapracovali jsme na systému, něco jsme trošku změnili a dnes to i ve hře bylo vidět," pochvaloval si dvaadvacetiletý útočník.

První velkou příležitost v úvodní třetině si v 10. minutě vytvořil hostující Flek, jeho samostatný únik ale Frodl zlikvidoval pravým betonem. Kometa měl převahu a dostala se i do vedení. Pohotovou dorážkou se o to zasloužil Kos.

Domácí ale dokázali rychle odpovědět. V 17. minutě byli krátce po sobě vyloučení Kollár a Holland a Energii se naskytla příležitost hrát 95 vteřin v pěti proti třem. Dvojnásobnou početní výhodu využil dorážkou v předbrankovém prostoru Procházka. Karlovarští navíc využili i pokračující klasickou přesilovku. V čase 19:59 je posunul do vedení Gríger.

Rovněž i ve druhé třetině, do které domácí nastoupili již bez zraněných Procházky a Zetterberga, pokračoval útočný a atraktivní hokej. Hned v úvodu byl blízko k vyrovnávací brance Kos, ale nedokázal nadvakrát procedit puk pod betony karlovarského gólmana.

V polovině základní hrací doby měl na druhé straně příležitost k navýšení vedení Energie Redlich, ale jeho tečovaná střela skončila jen na tyči branky juniora Kavana, který v extralize chytal poprvé v kariéře. Na druhé straně na Frodla nevyzrál Zaťovič.

Snaha a tlak Brna ve třetí dvacetiminutovce vyústila ve vyrovnávací branku ve 45. minutě, kdy po chybě karlovarských obránců na útočné modré čáře při vlastní přesilové hře ujel Jakub Flek a vyrovnal. Nezastavil jej ani faul domácích.

Hosté mohli ještě v téže minutě opět otočit vývoj zápasu, ale Kollár, který nastoupil poprvé od 1. kola, v dalším brejku v pokračujícím oslabení Frodla nepřekonal. Třetí gól nedokázali po přečíslení dva na jednoho přidat ani Flek se Zaťovičem.

Zápas se tak dostal do prodloužení, ve kterém se prosadil Jiskra a zajistil výhru pro domácí. "Tomáš Redlich mi krásně přihrál. Já jsem jenom zavřel oči a nějak jsem to tam se štěstím trefil, ani nevím jak," pousmál se Jiskra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 28. kolo, Karlovy Vary, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiskra rozhodl o výhře Karlových Varů v prodloužení nad Brnem  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.