Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů porazili díky dvěma gólům Černocha poslední Kladno

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 39. kole extraligy doma poslední Kladno 4:2, díky druhé výhře z posledních tří zápasů se posunuli z 13. na 11. místo a Rytířům se vzdálili na rozdíl šesti bodů. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Černoch. Kladno vyšlo naprázdno potřetí za sebou a připsalo si šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

„Jsme moc rádi, že jsme zápas zvládli. Věděli jsme, že bude těžký a hodně důležitý. Dnešní body jsou fakt zlaté. Klíčový byl hlavně dobrý start, rychlý gól a samozřejmě plná hala, která sice byla asi hlavně kvůli panu Jágrovi, ale hnala nás hodně dopředu,“ řekl Jiří Černoch.

Domácí se ujali vedení už po 11 sekundách. Po Klikorkově chybné rozehrávce prostřelil Brízgalu bekhendem Černoch. Další velkou šanci měl v přesilovce Beránek, ale kladenský gólman puk vytěsnil lapačkou. V 9. minutě domácí vstřelili druhou branku, když střelu Grígera, která těsně skončila za brankovou čárou, sudí Hribik a Úlehla uznali až po přerušení podle videa.

„Dnešní zápas charakterizuje průběh celé naší sezony. Jdeme do zápasu s nějakým plánem, bohužel vzal v jedenácté sekundě za své, protože naší chybou dáme soupeři šanci vstřelit první gól. Týmu chybí absolutně jakákoliv obětavost, statečnost a disciplína,“ prohlásil asistent trenéra Kladna Pavel Skrbek.

Rytíři se do hry dostali v polovině první třetiny při Koblasově vyloučení. Po Kubíkově ideální přihrávce se do odkryté branky trefil Jágr a připsal si druhou branku v sezoně. V 16. minutě ale vrátil Energii dvoubrankový náskok z dorážky Jiskra.

Ve druhém dějství Středočeši zvýšili aktivitu a to i díky častým vyloučením domácích hráčů měli převahu. Při vyloučení Bartejse z totožné situace jako u první branky střílel Jágr, ale tentokrát branku netrefil. Také Filip a Pytlík byli blízko snížení, Habal se však překvapit nenechal.

Za domácí zahrozil Beránka, ale Brízgala zasáhl. Na druhé straně ve 34. minutě trefil Dotchin při další nabídnuté přesilovce pravou tyč karlovarské branky. Další vyloučení Koffera však už Rytíři bleskově potrestali díky Indrákově bombě z levého kruhu.

Dramatický souboj ve skoro vyprodané hale vyvrcholil v závěrečném dějství, šance se střídaly na obou stranách. Nejdříve ve 44. minutě mohl vedení navýšit Huttula, ale jeho střela zamířila do tyče. Na druhé straně Jágrovu střelu ztlumil Habal.

Možnost velkého obratu se Kladnu naskytla v 52. minutě. Havlín tvrdě u mantinelu dohrál Klikorku a obdržel za úder do oblasti hlavy a krku trest pěti minut a do konce zápasu. V nabídnuté přesilovce se, ale k puku v 53. minutě dostal Černoch a při samostatném úniku jej fauloval Indrák. Opakovanou šanci při nařízeném trestném střílení domácí kapitán s jistotou proměnil a pečetil výsledek.

„Podařilo se mi v oslabení ujet, ale nestihl jsem kvůli faulu soupeře zakončit. Když jsem ale viděl, že je nájezd, tak jsem si věřil a byl jsem přesvědčený, že dám gól,“ uvedl Černoch.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Černoch, 9. Gríger (Havlín, Rachůnek), 16. Jiskra (Kohout), 53. Černoch – 13. Jágr (Kubík, Dotchin), 40. Indrák., Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Gerát, Hynek, Vyloučení: 6:5, Využití 0:2, Oslabení: 1:0, Střely na branku: 24:21, Zblokované střely: 13:17, Hity 3:3, Vhazování: 37:15, Diváci: 5083

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

Rytíři Kladno: Brízgala – Klikorka, Dotchin (A), Ticháček, Slováček, Cibulskis, Babka – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Indrák, Filip – M. Procházka, Pytlík, Beran – O. Bláha II, Zikmund (A), Melka – Michnáč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 39. kolo, Karlovy Vary, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů porazili díky dvěma gólům Černocha poslední Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.