Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rozhodl start třetí třetiny, Motor padl

Hokejisté českobudějovického Motoru se po týdenní pauze vrátili do extraligového kolotoče. Vyrovnané utkání Jihočeši ztratili na začátku třetí části, kdy soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Tento náskok Západočechů už se svěřencům Jaroslava Modrého smazat nepodařilo a zapsali tak osmou porážku v řadě.

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, ani jeden z týmů jako první nechtěl udělat chybu. Po necelých třech minutách putoval na trestnou lavici Lukáš Vopelka. V přesilové hře si Energie vypracovala první dvě zajímavé příležitosti. Nejprve pálil z levého kruhu Kohout, jehož ránu Hrachovina dokázal vyrazit. Následně se domácí dostali do přečíslení, Havlín hledal Vondráčka, který na nabídku od spoluhráče jen těsně nedosáhl. Téměř deset minut čekali hosté na první střelu v zápase, obstaral ji nakonec Matěj Toman, který ze strany mezírku v postavení Habala nenašel. Ve 14. minutě si nedovoleně podržel Bindulis Beránka, a tak Karlovy Vary měly k dispozici další přesilovou hru. Paradoxně se však prosadit dokázali Jihočeši. Štencel vysunul Milana Gulaše, který se natlačil před Plutnara, při zakončení byl však hostující kapitán faulován, a tak bylo nařízeno trestné střílení. To parádně zužitkoval Josef Koláček, který si rozhýbal Habala a dobře provedenou kličkou do backhandu otevřel skóre. Domácí však postupně zvyšovali svoji aktivitu v útočném pásmu, které vygradovalo v další vyloučení ze strany hostů, provinil se Doudera. Na třetí pokus už se Západočechům přesilovou hru využít podařilo. Ránu Půlpána vyrazil Hrachovina pouze do míst, kde stál volný Petr Koblasa, který usměrnil kotouč do poloodkryté branky.

Start do druhé části vyšel na jedničku domácím. Beránkův backhandový pokus vyrazil Hrachovina pouze před sebe, kde stál nehlídaný Jiří Černoch, který neměl problém zasunout kotouč za hostujícího brankáře. Vedení Západočechům však trvalo pouze čtyři a půl minuty. Vyloučení Koblasy dokázali Jihočeši potrestat. Milan Gulaš si počkal na správný moment k nalezení Lukáše Pecha, který srovnal stav. Ve 33. minutě přišel kritický moment pro hostující tým. K vyloučení Matěje Tomana totiž připadl i trest pro hráčskou lavici za nesportovní chování, a tak měli Karlovarští k dispozici dvouminutovou přesilovou hru. Tu se jim však nepodařilo udeřit a naopak po návratu z tresné lavice byl faulován Matěj Toman a Jihočeši měli k dispozici druhé trestné střílení. Ujal se ho opět Josef Koláček, který tentokrát na Habala nevyzrál. V poslední minutě druhé periody se ještě dostal do obrovské šance domácí Gríger, který sám před Hrachovinou minul branku.

Na povedený vstup z části druhé navázali Karlovarší i ve třetí části. Po potyčce po závěrečné siréně druhé třetiny byl totiž vyloučen Bindulis a přišel trest. Gríger našel pohlednou přihrávkou Jana Hladonika, který poslal svůj tým do vedení. Západočeši pokračovali ve své aktivitě i nadále a přišla další odměna v podobě branky. Tomáš Redlich nabral rychlost, zadovkou předložil kotouč Vítu Jiskrovi, který ranou pod horní tyč navýšil vedení. Českobudějovičtí se těžko tlačili do větších příležitostí, vyjimkou byla šance navrátilce do sestavy Zdeňka Doležala, který uspět ale nedokázal. Dvě minuty a čtyřiatřicet sekund před koncem zamířili Rachůnek s Doležal společně na trestnou lavici. Jihočeši sáhli k odvolání Dominika Hrachoviny a přišlo snížení. Minutu a jedenáct sekund před třetí sirénou Gulaš našel Martina Hanzla, který přesnou ranou nedal domácímu brankáři šanci. Na více se už však svěřenci Jaroslava Modrého nezmohli. Západočeši závěrečný tlak ustáli a oslavili první domácí výhru v sezoně. Naopak Motor zapsal osmou porážku v řadě.

HC Energie Karlovy Vary – HC Motor České Budějovice 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Koblasa (Pulpán, Havlín), 22. Černoch (O. Beránek, Koblasa), 42. Hladonik (Gríger, Rachůnek), 46. Jiskra (Redlich) – 16. Koláček (TS), 26. Pech, 59. Hanzl (Gulaš). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Ondráček, Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2479. Střely na branku: 23 - 27. Zblokované střely: 9 - 20. Vhazování: 30 - 27.

Karlovy Vary: Habal – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Vondráček (C) – Kohout, J. Baláž, Kružík

Motor: Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Kachyňa – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Valský, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Vopelka, Doležal – Strnad, M. Toman, Karabáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky motor, karlovy vary, hokej, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Modrý, Milan Gulaš, Petr Koblasa, přesilová hra, Josef Koláček, HC Energie Karlovy Vary, Zdeněk Doležal, Dominik Hrachovina, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodl start třetí třetiny, Motor padl  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.