Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Loučí se strůjce úspěchů karlovarského hokeje. Funkcionář Vaněk končí po 32 letech

Patřil neodmyslitelně k hokejovým Karlovým Varům. Zažil postup do nejvyšší soutěže, titul i nejisté období, kdy klub balancoval na hraně přežití. Hokejový funkcionář Miroslav Vaněk nyní opouští klub po dlouhých dvaatřiceti letech, což z něj činilo nejdéle sloužícího funkcionáře v extralize.

Vaněk platil za svérázného a tvrdého manažera, který většinu profesní kariéry strávil v křesle generálního manažera Energie. Bezejmenný tým z lázeňského města pozvedl až mezi extraligovou špičku. V roce 2009 slavil s mužstvem okolo Skuhravého, Kumstáta či Mensatora titul. K odchodu jej přiměla i nedávná změna vlastnické struktury. 

„Myslím si, že člověk by si měl uvědomit, kdy je ten správný čas odejít. A jak se říká 'už nepřekážet'. Odchodem Karla Holoubka a Radka Liangovského (bývalého jednatele HC Energie) jsem pochopil, že už jsem tak trošičku poslední fosilie, která si odpracovala, co měla, a že je nejvyšší čas pustit do klubu nový svěží vítr, nápady, kreativitu, nadšení a zápal pro věc. Považuji své rozhodnutí za naprosto správné a došel jsem k němu po velmi dlouhé a zralé úvaze,“ vysvětluje důvody svého konce v klubu odcházející manažer na klubovém webu.

Vaněk nejraději vzpomíná na úspěchy, které s Energií zažil. „Vyhráli jsme titul mistra ČR v roce 2009, titul vicemistra ČR v roce 2008, dvakrát jsme hráli na Spenglerově poháru v Davosu, vybojovali postup do Ligy mistrů (která se nakonec z finančních důvodů bohužel nehrála), zažili titul mistra a vicemistra juniorského týmu a titul dorostenců. Byly to vždy krásné a fascinující zážitky plné emocí. Moc bych si přál, abychom všichni společně mohli tyto okamžiky opět prožít,“ říká manažer.

Chtěl bych především moc poděkovat všem, se kterými jsem měl tu čest za celou tu dobu spolupracovat. Nesmírně si toho vážím a chci poděkovat všem mým kolegům, hráčům, trenérům, sponzorům, partnerům, městu Karlovy Vary, Karlovarskému kraji a v neposlední řadě samozřejmě také fanouškům a všem sympatizantům našeho klubu. Bez této veliké karlovarské hokejové rodiny bychom nedokázali nic,“ ohlíží se za kariérou Vaněk. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hokejkv

Štítky Karlovy Vary, Vaněk, energie, Extraliga, Manažer, hokej, HC Energie Karlovy Vary, Česko, Liga mistrů UEFA, Spenglerův pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loučí se strůjce úspěchů karlovarského hokeje. Funkcionář Vaněk končí po 32 letech  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.