Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

České Budějovice vyhrály v Karlových Varech a zabraly po dvou prohrách

Hokejisté Českých Budějovice vyhráli ve 12. kole extraligy v Karlových Varech 5:3 a zabrali po dvou porážkách za sebou. Třemi body za dva góly a jednu asistenci to zařídil útočník Lukáš Pech, který v Karlových Varech působil v letech 2001 až 2013. Energie si svém návratu na domácí led po čtyřech vystoupeních venku prohrála počtvrté v řadě.

Poprvé se Pech prosadil už 47 sekundách. Po Šenkeříkově přihrávce se dostal za obránce Pulpána a překonal Novotného bekhendovým zakončením. Vzápětí se domácí ubránili při Kohoutově trestu a v 5. minutě mohl zvýšit Gulaš. V čase 7:35 už se hosté znovu radovali a opět Pech z pozice mezi kruhy střelou před obránce Parkkonena překonal karlovarského gólmana.

"Cítím se tady dobře. Ale samozřejmě se v každém zápase snažím prosadit a udělat to nejlepší pro tým. Jsem rád, že jsem pomohl k vítězství," řekl Pech.

Domácí své šance nevyužili, neprosadili se ani při Gulašově pobytu na trestné lavici a v 16. minutě zařídil Motoru už tříbrankový náskok Voženílek. Po Gulašově přihrávce uspěl sám před Novotný, do kterého následně v pádu vrazil a sudí si situaci ještě prověřili u videorozhodčího.

Vstup do druhé části vyšel naopak domácím. Po 32 sekundách se trefil z levého kruhu k protější tyči Hrachovinovy branky Flek. Ve 23. minutě získal Koblasa za brankou puk poté, co jej českobudějovický gólman nemohl rozehrát a zpoza brankové čáry poslal puk o jeho záda do branky.

"První třetina byla jedním slovem katastrofa. Druhá třetina byla dobrá. Dostali jsme se na koně a přiblížili jsme se výsledkově. Mohli jsme dát i další góly, ale bohužel nám to tam nespadlo," uvedl karlovarský útočník Jakub Flek.

Vyrovnat se ale domácím nepodařilo, pokoušel se o to i ve 32. minutě ve vlastním oslabení kapitán Vondráček. Naopak v 35. minutě se v přesilové hře trefil z pravého kruhu do protějšího horního rohu kapitán Gulaš. Za 131 sekund se domácí dostali zpět na kontakt, když si Plutnarovu přihrávku srazili do vlastní branky Hanzl s Percym.

Motor úspěšně bránil náskok, odolal i při Abdulově trestu a ve 49. minutě se dostal do dvoubrankového vedení. Z levého kruhu se trefil do bližšího horního rohu Novotného branky Holec. Západočechů se už nepodařilo zápas zdramatizovat při Pechově vyloučení ani v závěrečné power play.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Madeta Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 12. kolo, Karlovy Vary, České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Kohoutov, Jakub Flek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice vyhrály v Karlových Varech a zabraly po dvou prohrách  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.