Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Energie potřebuje začít střílet góly, bez nich se nedá vyhrávat

Další extraligové kolo je tady. Mužstvo Karlových Varů čeká třetí z pětice venkovních utkání, které dnes odehraje v Mladé Boleslavi. Západočeši nutně potřebují prolomit sérii porážek a začít střílet branky. To se jim totiž v posledních dvou utkáních nepovedlo ani jednou.

Energie prohrála poslední čtyři extraligové zápasy. Proti Hradci a Plzni se navíc nedokázal prosadit ani jeden z jejích střelců a  dnešní duel v Mladé Boleslavi bude pro trápící se tým další těžkou zkouškou.

„Mladá Boleslav je výborně bruslící mužstvo, které hraje fyzický hokej. Nečeká nás rozhodně nic jednoduchého, na druhou stranu v současné situaci a rozpoložení si nemůžeme vybírat, s kým budeme hrát,“ říká k soupeři asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

Karlovy Vary se letos s Mladou Boleslaví střetly už třikrát. V úvodním zápase se ze tří bodů radovali Západočeši po výhře 3:2. Druhý duel vyhráli Bruslaři vysoko 11:4 a uspěli i v tom třetím, který vyhráli 2:1 po nájezdech.

Recept na dnešní utkání se trenérskému duu Martin Pešout – Tomáš Mariška hledá těžko. Oba ale paradoxně vidí alespoň jako malou výhodu fakt, že nehrají doma, ale venku.

„Bude pro nás lepší hrát venku a se silnějším soupeřem, kdy se budeme všichni víc koncentrovat do obrany. Budeme se snažit využít našich silných stránek, což je rychlý protiútok a brejkové situace. Věřím, že zlepšíme i hru v nestandardních situacích, ať už v přesilové hře či v oslabení,“ dodává Tomáš Mariška.

Pozitivní zprávou z tábora Energie je prodloužení kontraktu hned se šesti hráči. Nové smlouvy na západě Čech totiž podepsali obránci Michal Plutnar a Martin Rohan a útočníci Petr Koblasa, Jiří Černoch, Martin Kohout a Tomáš Vondráček.

„Chceme dlouhodobě udržet kádr mužstva pohromadě, proto jsme v uplynulých dnech jednali s hráči o nových smlouvách. Osa týmu tak bude v Karlových Varech pokračovat i nadále,“ řekl k novým smlouvám pro šestici energetiků hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Energie Karlovy Vary, BK Mladá Boleslav, HC Škoda Plzeň, Jiří Černoch, Tomáš Vondráček, Michal Plutnar, Petr Koblasa, Martin Rohan, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie potřebuje začít střílet góly, bez nich se nedá vyhrávat  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.