Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Navrátilec Tomáš Rachůnek u včerejší prohry Energie v Plzni ještě nebyl

Hokejisté Karlových Varů včera prohráli s plzeňskými Indiány 4:3 a připsali si tak čtvrtou porážku v řadě. Do utkání ještě nenastoupil útočník Tomáš Rachůnek, který se do karlovarské šatny vrací po půl roce, poté co ukončil svoje působní v Liberci.

Západočeské derby nabídlo bezbrankovou první třetinu a rychlý nástup domácích do druhého dějství. To totiž zahájila Plzeň dvěma góly, na což se ale podařilo hostující Energii zareagovat. Ještě ve druhé třetině snížil kapitán Skuhravý a na začátku poslední třetiny vyrovnal Koblasa. Jenže domácí celek si vzal vedení v 50. minutě zpět po brance Straky a v 56. minutě šel do dvoubrankového trháku po trefě Poura. Karlovy Vary se ale nevzdaly a v závěru zápas zdramatizovaly, když v 58. minutě snížil Graňák na rozdíl jediného gólu. To už ale bylo za strany Energie vše a tak musel tým Martina Pešouta překousnout další porážku. Tentokrát v poměru 3:4.

„Chtěli jsme hrát aktivně, což se nám po většinu utkání dařilo. Bohužel jsme si ale nechali domácí dvakrát odskočit po našich drobných chybách a hlavně nedůrazu na hokejkách v soubojích před naší brankou. Jinak si myslím, že na našich hráčích bylo vidět, že chtějí zlomit nepříznivou sérii a porvat se o body. V tomhle směru bychom spokojení být mohli, ale potřebujeme naše výkony vyjádřit bodově, což se nám ani tentokráte nepodařilo,“ zhodnotil zápas asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Do včerejšího utkání nenastoupil navrátilec do karlovarského dresu Tomáš Rachůnek. Ten se dohodl na ukončení smlouvy Liberci, kam odešel po uplynulé sezoně právě z Karlových Varů.

„V Liberci jsem dostával čím dál méně prostoru a já potřebuji hrát. Začal jsem nad tím přemýšlet a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Prostě si to bohužel nesedlo, to se někdy v hokeji stává. Dohodli jsme se, že bude lepší, když budu někde, kde dostanu více prostoru a kde mě ten tým dokáže víc využít,“ sdělil pro web Energie Tomáš Rachůnek.

Ten byl v loňské sezoně nejproduktivnějším hráčem Energie a v šatně zná většinu hráčů. Ti ho prý přijali vřele, pochvaloval si dnes již útočník Energie. V jaké formaci bude Tomáš Rachůnek v Karlových Varech nastupovat a s kým, zatím nechtěl prozradit. „Trenéři už mi řekli nějakou sestavu, ale to si ještě necháme pro sebe, dokud nenastoupím do prvního zápasu,“ dodal staronový hráč Energie.

K prvnímu duelu by mohl nastoupit již zítra, kdy Energie doma hostí Vítkovice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Tomáš Rachůnek, HC Škoda Plzeň, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navrátilec Tomáš Rachůnek u včerejší prohry Energie v Plzni ještě nebyl  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.