Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Mladý surovec chodil opakovaně napadat a okrádat bezdomovce. Za to teď skončil ve vazbě

Bezdomovce napadal a okrádal devětadvacetiletý muž z Mariánských Lázní. Policisté už surového pachatele obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Obviněný muž přišel do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém se zdržují lidé bez domova. Následně v domě přistoupil k dvaasedmdesátiletému muži a prohrabával jeho osobní věci. Poté, co ho muž upozornil, aby svého jednání zanechal, tak ho surovec nejdříve začal slovně urážet a následně ho fyzicky napadl. Po tomto útoku mu odcizil několik věcí, jako například mléko, cukr, kávu, chleba či termosku. S těmito věcmi z domu odešel.

Zadržený muž se ale nedopouštěl jen násilí na bezdomovcích. „Navštívil jedno z obchodních center v Mariánských Lázních. Prohlížel si vystavené zboží a po několika minutách z obchodu odcizil různé potraviny. O zhruba dva týdny později se do stejného obchodu vrátil. Tentokrát si do svého batohu uložil opět několik potravin, ale při odchodu z obchodu byl zastaven pracovníkem obchodního centra, který přivolal policejní hlídku,“ popsal další řádění pachatele mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Později muž opět přišel do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém v té době pobýval šedesátiletý muž a čtyřiašedesátiletá žena. „Oběma nejdříve vulgárně nadával a vyhrožoval jim fyzickým napadením. Po chvíli muže opravdu fyzicky napadl, poté mu vzal batoh, který prohledal, ale nic z něho neodcizil. Následně přistoupil k čtyřiašedesátileté ženě, kterou udeřil do oblasti hlavy. Poté jí zkroutil ruku, vzal peněženku, ze které odcizil finanční prostředky. Po několika málo minutách mladý muž z domu odešel,“ informoval mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky okrádal bezdomovce, napadal bezdomovce, kradl, krádež, loupež, skončil ve vazbě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý surovec chodil opakovaně napadat a okrádat bezdomovce. Za to teď skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.