Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Muž skrze smyšlené a bizarní historky vydíral seniora. Pod pohrůžkou násilí z něj vymámil stovky tisíc

Až čtyři roky za mřížemi může strávit muž z Karlových Varů, který využil strachu třiaosmdesátiletého seniora. Dostal se totiž k jeho telefonnímu číslu a zhruba v deseti případech na něj skrze telefonáty vytáhl historku, která měla důchodce usvědčit z toho, že poškodil cizí vůz, předával falešné bankovky nebo se dopustil rasistických urážek. Navíc mu vždy nezapomněl sdělit, že pokud mu nezaplatí, ublíží jeho nejbližším. Senior mu z obav o zdraví své rodiny vyhověl a předal stovky tisíc korun.

Celý poměrně zamotaný případ začal ve večerních hodinách na autobusové zastávce v Karlových Varech. Dnes už obviněný osmačtyřicetiletý muž si všiml povědomého o rok staršího známého. Toho oslovil s tím, že má na sobě kradenou bundu s odcizenou hotovostí a mobilním telefonem. Jako kompenzaci chtěl peníze a pak mu předal své telefonní číslo, že vše bude vyřizovat on. Zmatený a nemocný muž vše řekl doma svému otci. Ten na uvedené číslo zavolal. Domluvil si s mužem schůzku a předal mu domluvenou finanční hotovost. Tím jeho problémy ale teprve začaly.

„O dva dny později měl třiaosmdesátiletého muže kontaktovat z neznámého čísla, kdy se představil jiným jménem a požadoval finanční hotovost, která měla být údajně odcizena společně s bundou. Dále měl sdělit, že pokud finanční hotovost neuhradí, tak fyzicky ublíží některým členům jeho rodiny. Následně došlo mezi muži k další schůzce, kdy obviněnému předal další finanční hotovost,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Neznámé číslo volalo seniorovi ještě několikrát. Muž na druhé straně si vždy vymyslel nějakou zámku, aby vytáhl z důchodce další peníze. „Jednalo se například o to, že měl senior poškodit osobní automobil, urážet různé menšiny nebo předávat falešné bankovky. Při tom mu mělo být ze strany volajícího vyhrožováno fyzickým napadením jeho rodiny,“ pokračuje Bílek.

Senior ze strachu o život a zdraví své a svých příbuzných obviněnému muži vždy předal na různých místech v Karlových Varech požadovanou finanční hotovost, a to přibližně v deseti případech. „Tím mu byla způsobena škoda téměř 300 tisíc korun,“ vyčíslil mluvčí. Kriminalisté osmačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu vydírání. V případě prokázání viny mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vydírání, krimi, vydíral seniora, okradený senior, pohrůžka násilím, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž skrze smyšlené a bizarní historky vydíral seniora. Pod pohrůžkou násilí z něj vymámil stovky tisíc  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.