Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Agresivní muž nechtěl opustit byt expřítelkyně. Na policisty zaútočil nožem

Až šest let vězení hrozí devětadvacetiletému muži ze Sokolova, který je obviněný ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Muž totiž nožem zaútočil na dva policisty, kteří se snažili ho dostat z bytu bývalé přítelkyně.

K incidentu došlo na začátku minulého týdne v Sokolově. Ve večerních hodinách se na policii obrátila devětatřicetiletá žena s tím, že její bývalý přítel nechce odejít z jejího bytu a začíná být agresivní.

Na místo proto ihned vyrazila policejní jednotka, která muže zpočátku jen vyzvala, aby byt opustil. On to několikrát odmítl, až ho policisté upozornili, že budou muset použít donucovacích prostředků.

„Následně si měl devětadvacetiletý muž lehnout na postel a na opakované výzvy nereagoval. Policisté k němu přistoupili, na což muž zareagoval tak, že na jednoho z policistů zaútočil nožem, který měl zřejmě schovaný v posteli. Nožem opakovaně vedl několik výpadů proti tělu zakročujícího policisty, a to zejména do horní poloviny těla,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policistům se po chvíli podařilo muže zpacifikovat. Ten ale i nadále pokračoval ve svém agresivním chování a snažil se je například kousat do rukou. „Policisté muži přiložili služební pouta a následně byl eskortován na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ doplnil Kopřiva s tím, že po provedení dechové zkoušky nadýchal agresor 0,83 promile.

Dva zasahující policisty ale muž zranil a oba museli vyhledat lékařské ošetření s vystavením pracovní neschopnosti.

„Událost ze Sokolovska jen potvrzuje, jak je služba v našich řadách nevyzpytatelná, a že naši policisté nikdy předem nevědí, kdo stojí proti nim a jaké má úmysly. Vážím si proto každého kolegy, který k plnění svých služebních úkolů přistupuje zodpovědně, s plnou vážností a nutno dodat, že i s nasazením vlastního zdraví a života. O okolnostech zákroku a zdravotním stavu obou policistů jsem hovořil s krajským ředitelem, který mě ujistil, že by se zranění naštěstí měla obejít bez vážnějších následků. Kolegům přeji především brzké uzdravení,“ uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. „V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na šest let,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, napadení, policie, agresor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž nechtěl opustit byt expřítelkyně. Na policisty zaútočil nožem  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.