Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odvolací soud potvrdil muži 16,5 roku za pokus o vraždu seniora na Chebsku

Za pokus o vraždu seniora z Aše na Chebsku půjde pětatřicetiletý Josef Balogh na 16,5 roku do vězení. Trest mu dnes pravomocně potvrdil Vrchní soud v Praze. Balogh vinu odmítá. Za pokus o zištnou vraždu a porušení domovní svobody mu soud mohl uložit trest od 15 do 20 let vězení.

„Vina obžalovaného byla zjištěna souhrnem nepřímých důkazů," uvedl předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek.

Josef Balogh podle verdiktu do domu sedmdesátiletého muže vnikl loni brzy ráno 2. listopadu. Seniora, u kterého v minulosti bydlel, chtěl okrást. Spícího muže nejprve udeřil skleněnou lahví do obličeje a pak se ho pokusil udusit polštářem. Senior předstíral, že je mrtvý, Balogh proto útok zastavil, v domě ukradl kovovou krabičku s penězi a telefon, který pak prodal v zastavárně.

Balogh tvrdí, že čin nespáchal. U plzeňského krajského soudu uvedl, že kovovou krabici a telefon našel v parku v okolí a že v domě seniora danou noc vůbec nebyl. Podle Hodouška ale není časově možné, že by věci ukradl jiný pachatel a Balogh je pouze nalezl.

Podle Baloghova obhájce neexistuje o vině muže jediný přímý důkaz, z nepřímých důkazů pak lze dovodit i jiné skutečnosti, než jsou popsané v obžalobě. Upozornil mimo jiné, že Balogha za útočníka neoznačil ani napadený muž.

„V žádném baráku jsem nebyl," zopakoval dnes soudu Balogh. „Já nemám takové věci zapotřebí, žiju jen pro rodinu. Chodil jsem do práce, staral jsem se o nemocnou ženu a o děti. Kdybych něco takového provedl, neměl bych sám snahu jít na policii a podat vysvětlení. Nikomu jsem nic neprovedl," dodal obžalovaný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, soud, vražda,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvolací soud potvrdil muži 16,5 roku za pokus o vraždu seniora na Chebsku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.