Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Za vraždu v hotelu v Karlových Varech potvrdil soud muži deset let vězení

Za vraždu jednadvacetiletého mladíka v hotelu v Karlových Varech Vrchní soud v Praze potvrdil pětačtyřicetiletému cizinci deset let vězení. Na dalších deset let ho také vyhostil z České republiky. Muž obžalobu odmítal, tvrdil, že se mladík sám zranil při přetahování o nůž. To ale vyloučili znalci. Rozhodnutí soudu je pravomocné.

K potyčce mezi dvěma cizinci došlo v hotelu ve Vřídelní ulici v noci z 25. na 26. srpna 2022. Obžaloba tvrdila, že mezi pětačtyřicetiletým Mykolou Mojsejevem a mladíkem nejprve došlo ke slovní rozepři, oba byli podle spisu pod vlivem alkoholu. Mladíka muž bodl jednou ranou do hrudníku, na následky zranění zemřel. Mojsejev se pak zřejmě v panice pokusil utéct, policie ho ale vypátrala a zadržela.

Obžalovaný muž se hájil tím, že mladíka zabít nechtěl. Zranění si podle něj způsobil sám, když se spolu o nůž přetahovali. S tím ale nesouhlasili znalci, kteří vypovídali u Krajského soudu v Plzni. Rána totiž byla způsobena velkou silou, pokud by mladík například na nůž naběhl, nemohla by být tak hluboká. V odvolání Mojsejev žádal příznivější právní kvalifikaci, případně alespoň přeřazení do mírnějšího typu věznice. To ale odvolací senát odmítl a verdikt krajského soudu potvrdil.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv redakce

Štítky ČR, soud, vražda, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu v hotelu v Karlových Varech potvrdil soud muži deset let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.